Планинари започнаха зимните преходи

Милена Митева
От Милена Митева декември 16, 2020 13:50

Планинари започнаха зимните преходи

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Планинарите от Харманли не прекратяват дейността си и през зимния период дори в намален състав.
Най-подготвените участници продължават да осъществяват планински преходи. Поредното предизвикателство за тях бе в Стара планина. То започна от последната станция на лифта в Сопот. С него бе избегнат каменист и труден терен, който трябваше да се преодолява пеша.
След като достигнаха до билото, пред тях се разкриха различни маршрути до планински хижи. Целта за десетте участници бе хижа „Добрила“, която се намира до връх Добрила, на билото на планината. От там започват още няколко маршрута до върховете Амбарица и Ботев, които ще бъдат тридневна цел на планинарите за лятото.
Десеткилометровият зимен маршрут, макар е без сняг, е един от любимите на ентусиастите. В събота, 5 декември, той бе извървян за четири часа. Пътят им бе познат, защото в началото на лятото те се движиха по него.
Следващото приключение ще бъде в по-ниските части на планината Родопи. Участниците, които проявяват интерес към зимните мероприятия, трябва да знаят, че най-важната част за тях е зимната екипировка. Не е за пренебрегване и добрата физическа подготовка.

Конкурс за снимка на тема „Вели-колепието на българската природа“ организира Сенсей Господин Бабамов. Регламентът е публикуван в страницата на „Планинари Харманли“. Там е записано, че всеки участник има право да публикува до пет снимки, като лични не са допустими за участие. Краен срок за участие ще бъде 31 декември 2020 г. Победителят ще се опре-дели от комисия, като ще бъде взет под внимание и броя т на харесванията под снимките.
Той ще получи безплатно участие в следващото по-голямо мероприятие на планинарите, а снимката ще бъде публикувана за корица на групата и ще стане част от емблемата на организацията.

Милена Митева
От Милена Митева декември 16, 2020 13:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама