Писмо от читател относно състоянието на улици и тротоари в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз август 10, 2017 09:04

Писмо от читател относно състоянието на улици и тротоари в Харманли

През изтеклата седмица в редакцията на вестника пристигна писмо от читател. В него гражданинът Красимир Тодоров пише за окаяното състояние, в което се намира булевард „Цар Освободител“ в Харманли. Също и за част от тротоара по бул. “България” и осветлението по него през тъмната част на денонощието.
Ето и съдържанието на писмото:
Аз съм човек, който ежедневно преминава по улица „Цар Освободител“ с автомобила си. Още от миналата година състоянието й бе окаяно, но в момента вече е плачевно. Падналият и задържал се доста време сняг през зимата допълнително допринесе за разрушаването на пътната настилка, след което бе направен „ремонт“, но само частичен.
Всеки ден шофирам по този участък със зиг-загови движения. Дупка до дупка и кръпка до кръпка. Разбиваме си автомобилите.
Още един проблем, направил ми впечатление, е за осветлението на тротоарите в града. Лампи има, но насочени към пътното платно. По този начин то е доста добре осветено, за сметка на тротоарите, които остават в сянка. А преминаващите пешеходци нямат фарове. Особено тъмно и страшно е вечер до лечебницата в Харманли.
Относно настилката, от едната страна на булевард „България“ тротоарите са отдавна перфектно направени, от другата – частично, но има един участък, който е трагичен, особено за майките с бебешки колички. Много дупки и липсващи плочки има от ул. „Асен Златаров“, малко над “Панацея”, по посока центъра. А точно там се намира и домът на един от общинските съветници в местния парламент.
Не знам към кого трябва да се обърна, за да се предприемат нужните действия, но такива спешно са нужни.
Имах желание да се срещна с областния управител Станислав Дечев, за да споделя за нередностите, които съм забелязал, но за жалост в приемния му ден в Харманли не присъствах в града.
Затова реших чрез градския вестник оплакването ми да бъде чуто от компетентните органи и да бъдат предприети нужните мерки.
Благодаря ви предварително!

Сакар нюз
От Сакар нюз август 10, 2017 09:04
Напиши коментар

2 коментара

  1. Багона август 11, 03:17

    Зад Динковия магазин също така, не е останала улица. Мястото е офроуд писта!!

    Отговори на този коментар
  2. rumqna август 10, 15:50

    Присъединявам се към казаното в писмото и моля градската управа да мине веднъж по трасето от Спирка Харманли до кв. Дружба. Добре е да има тротоар поне от едната страна на улицата.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.