Пилатес* и курсове по български език и математика предлагат читалища

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2019 09:39

Пилатес* и курсове по български език и математика предлагат читалища

Курсове по пилатес, български език и литература и математика са включили двете читалища в Харманли за този сезон. НЧ „Дружба – 1870“ и НЧ „Харманли – 2001“ са обявили програмата с дейностите си за новия сезон 2019 – 2020 г.
В първата културна институция курсът по пилатес е за деца и възрастни. Обучението ще стартира на 1 октомври и ще бъде ръководено от Димитър Димитров. От 17:30 часа ще стартират занятията за малки, а час по-късно – за големи.
Театрална трупа ще е в ръцете на самодейците, а помощ ще им оказва Надежда Халваджиева.
Групите за народни танци ще бъдат ръководени от Христо Христов и Паулина Веселинова.
Господин Христов ще поеме ръководството на две възрастови групи. Първата – деца от 10 – 12 години, ще репетира в понеделник и сряда от 16:30 часа, а втората – от 13 – 15 години, в същите дни, само че от 18:00 часа.
Госпожа Веселинова ще работи с възпитаниците от 7 – 9 години в две групи. Те ще репетират всеки вторник и четвъртък от 16:30 и 17:30 часа. Тан-цьорите от групата за хора ще имат занятия в същите дни от 18:30 часа.
Модерните танци и тази година са поверени на Галина Станкова. Понеделник и сряда от 17:30 часа ще репетират балерините от 6 – 8 години. Час по-късно, от 18:30 часа, в залата ще танцуват 9 – 11 годишните.
Във вторник и четвъртък от 16:30 часа занятия ще имат 12 – 15-годишните, а от 17:30 часа 3 – 5-годишните. Балерините над 16 години ще учат нови техники и танци през вторник и петък от 18:30 часа.
Народни певци ще черпят знания от Стоянка Янкова.
С възпитаниците на детска вокална група ще работи Петя Карабакалова и Ивелин Михайлов.
Хорово пеене ще бъде с диригент Младен Станев.
Обученията по тамбура, гайда, кавал, гъдулка, акордеон, китара и тъпан ще се водят от Руси Стайков и Иван Стойчев.
Желаещите да свирят на пиано ще посещават часовете на Жермина Михова.
Клубовете по „Шахмат“ ще бъдат в ръцете на Валентина Димитрова всеки вторник и четвъртък от 17:30 часа.
Заниманията по йога ще се провеждат от Мартин Димитров. През месец октомври те ще бъдат на 4-ти и 18-ти от 18:00 часа, а през следващите месеци графикът ще бъде обявен допълнително.

В народно читалище “Харманли – 2001“ също предлагат разнообразни дейностти. За любознателните са включени курсове по български език и математика.
Театрално студио „Бърборино“ ще бъде с ръководител Ваня Моллова. Вокална група “Сладурани“ ще пеят с Марияна Панайотова.
В клуб по „Приложни изкуства“ заниманията ще се водят от Светла Въжеклиева. Ръководител по „Изобразително изкуство“ ще е Димитър Каратонев. В клуб „Скулптора“ членовете ще работят с Тамер Халил.
Клуб „Карате“ отново е поверен на Кирил Халваджиев. Участниците във „Фотоклуб“ ще бъдат под ръководството на Милена Георгиева. Същият ръководител ще поеме и часовете, в които ще се подобряват знанията по математика.
Диана Петрова ще работи с участниците в „Клуб по български език“. Балет „Вива“ и Мажоретен състав ще са с ръководител Галя Станкова.

Графикът ще намерите на страницата на читалището.

*Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.
Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Методът „Пилатес“ наподобява йога.

снимка:Интернет

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2019 09:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама