Пилатес* и курсове по български език и математика предлагат читалища

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2019 09:39

Пилатес* и курсове по български език и математика предлагат читалища

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #35/164, 27 септември – 3 октомври 2019 г.

Свързани публикации

Курсове по пилатес, български език и литература и математика са включили двете читалища в Харманли за този сезон. НЧ „Дружба – 1870“ и НЧ „Харманли – 2001“ са обявили програмата с дейностите си за новия сезон 2019 – 2020 г.
В първата културна институция курсът по пилатес е за деца и възрастни. Обучението ще стартира на 1 октомври и ще бъде ръководено от Димитър Димитров. От 17:30 часа ще стартират занятията за малки, а час по-късно – за големи.
Театрална трупа ще е в ръцете на самодейците, а помощ ще им оказва Надежда Халваджиева.
Групите за народни танци ще бъдат ръководени от Христо Христов и Паулина Веселинова.
Господин Христов ще поеме ръководството на две възрастови групи. Първата – деца от 10 – 12 години, ще репетира в понеделник и сряда от 16:30 часа, а втората – от 13 – 15 години, в същите дни, само че от 18:00 часа.
Госпожа Веселинова ще работи с възпитаниците от 7 – 9 години в две групи. Те ще репетират всеки вторник и четвъртък от 16:30 и 17:30 часа. Тан-цьорите от групата за хора ще имат занятия в същите дни от 18:30 часа.
Модерните танци и тази година са поверени на Галина Станкова. Понеделник и сряда от 17:30 часа ще репетират балерините от 6 – 8 години. Час по-късно, от 18:30 часа, в залата ще танцуват 9 – 11 годишните.
Във вторник и четвъртък от 16:30 часа занятия ще имат 12 – 15-годишните, а от 17:30 часа 3 – 5-годишните. Балерините над 16 години ще учат нови техники и танци през вторник и петък от 18:30 часа.
Народни певци ще черпят знания от Стоянка Янкова.
С възпитаниците на детска вокална група ще работи Петя Карабакалова и Ивелин Михайлов.
Хорово пеене ще бъде с диригент Младен Станев.
Обученията по тамбура, гайда, кавал, гъдулка, акордеон, китара и тъпан ще се водят от Руси Стайков и Иван Стойчев.
Желаещите да свирят на пиано ще посещават часовете на Жермина Михова.
Клубовете по „Шахмат“ ще бъдат в ръцете на Валентина Димитрова всеки вторник и четвъртък от 17:30 часа.
Заниманията по йога ще се провеждат от Мартин Димитров. През месец октомври те ще бъдат на 4-ти и 18-ти от 18:00 часа, а през следващите месеци графикът ще бъде обявен допълнително.

В народно читалище “Харманли – 2001“ също предлагат разнообразни дейностти. За любознателните са включени курсове по български език и математика.
Театрално студио „Бърборино“ ще бъде с ръководител Ваня Моллова. Вокална група “Сладурани“ ще пеят с Марияна Панайотова.
В клуб по „Приложни изкуства“ заниманията ще се водят от Светла Въжеклиева. Ръководител по „Изобразително изкуство“ ще е Димитър Каратонев. В клуб „Скулптора“ членовете ще работят с Тамер Халил.
Клуб „Карате“ отново е поверен на Кирил Халваджиев. Участниците във „Фотоклуб“ ще бъдат под ръководството на Милена Георгиева. Същият ръководител ще поеме и часовете, в които ще се подобряват знанията по математика.
Диана Петрова ще работи с участниците в „Клуб по български език“. Балет „Вива“ и Мажоретен състав ще са с ръководител Галя Станкова.

Графикът ще намерите на страницата на читалището.

*Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.
Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Методът „Пилатес“ наподобява йога.

снимка:Интернет

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2019 09:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.