Pfizer обяви, че ваксината им срещу COVID-19 има ефективност над 90%

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 9, 2020 18:12

Pfizer обяви, че ваксината им срещу COVID-19 има ефективност над 90%

Акценти

  • „Днес е велик ден за науката и човечеството“, каза Алберт Бурла, председател и главен изпълнителен директор на Pfizer.

Свързани публикации

Pfizer Inc (N: PFE) заяви в понеделник, че експерименталната ваксина срещу COVID-19 е била повече от 90% ефективна. Това е голяма победа в борбата срещу пандемията, която е убила повече от милион души, и разби световната икономика и ежедневието на хората.

Pfizer и германският партньор BioNTech SE (O: BNTX) са първите производители на лекарства, които публикуват успешни данни от мащабно клинично изпитване на коронавирусна ваксина. Компаниите заявиха, че досега не са открили сериозни опасения за безопасността и очакват този месец да поискат разрешение от САЩ за спешна употреба на ваксината.

Здравните експерти заявиха, че резултатите на Pfizer са положителни за всички ваксини срещу COVID-19, които в момента се разработват, тъй като показват, че изстрелите вървят към правилната цел и са доказателство за концепцията, че болестта може да бъде спряна с ваксинация.

„Днес е велик ден за науката и човечеството“, каза Алберт Бурла, председател и главен изпълнителен директор на Pfizer. „Преминахме тази критична фаза в нашата програма за разработване на ваксини в момент, когато светът се нуждае най-много, като нивата на заразяване поставят нови рекорди, болниците се приближават до свръхкапацитет и икономиките се борят да се отворят отново.“

Ако ваксината на Pfizer бъде разрешена, броят на първоначално произведените дози ще бъде ограничен и остават много въпроси, включително колко дълго ваксината ще осигури защита.

Изпълнителният директор на BioNTech Угур Сахин заяви пред Ройтерс, че е оптимист, че имунизационният ефект на ваксината ще продължи една година, въпреки че това все още не е сигурно.

Източник: Ройтерс

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 9, 2020 18:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама