Певците от „Авролева” обраха наградите от конкурс в Ямбол

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 24, 2018 13:01

Певците от „Авролева” обраха наградите от конкурс в Ямбол

С пет награди се завърнаха певците от „Авролева” при тополовградското читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” от участието си в поредния конкурс. В проведения на 13 октомври в НЧ „Пробуда – 1909” – гр. Ямбол, XIII Национален празник на градската песен „Ямболска есен – 2018” на практика тополовградските самодейци взеха няколко първи награди.
Макар и в непълен състав групата за стари градски песни „Авролева” спечели Голямата награда за формация, Васил Белев взе първо място, а Тодор Николов – трето при индивидуалните изпълнения. Ръководителят на групата Стойчо Чобанов получи грамотата за художествен съпровод, а призът за авторска песен се даде за изпълнената от групата песен: „Мъжка молитва” по текст на Добри Денков и музика на Георги Киров.
Това е поредното успешно представяне на талантливите певци от група „Авролева”, известни още и като Мъжкия хор при читалището в Тополовград. Участието им бе съпроводено и със забавен епизод, когато ръководители на няколко групи отидоха при журито на фестивала с искане „Авролева” да бъде отстранена от участие. Те твърдели, че групата е професионална, а не любителска, което предизвика веселба и вдигане на настроението на тополовградчани, жури и останали участници в празника „Ямболска есен – 2018”.
Общо в проявата участваха 23 групи и индивидуални изпълнители от осем области в страната, а изпълнения бяха около 80.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 24, 2018 13:01
Напиши коментар

2 коментара

 1. Гинка Петрова октомври 30, 10:12

  Браво на нашите приятели от група “ АВРОЛЕВА“! Те го заслужават! Пожелаваме Ви още по-големи успехи. От ВГ“СЛАВЕИ“гр. Харманли

  Отговори на този коментар
 2. ТЕМЕНУГА БРАТАНОВА октомври 24, 18:11

  Браво, Васко! Радвам се за теб!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 544 799 преглеждания