Певци от Сакар разнесоха музикалната слава из Родопите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 11, 2020 07:43

Певци от Сакар разнесоха музикалната слава из Родопите

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз", # 38/922, година XVII, 9 - 15 октомври2020 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Певците от Мъжката вокална група (МВГ) към тополовградското читалище записаха поредното си успешно участие на национално ниво.
Самодейците от читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ участваха като специален гост на Националните хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ по покана на кмета на Община Чепеларе. Те се проведоха в родопския град от 2 до 4 октомври.
Три изяви имаше представителният състав – пред паметника на Капитан Петко войвода и на сцената на площад „Олимпийски“. Талантливите изпълнители от Мъжката вокална група Тодор Николов, Димитър Шаков, Кирчо Киров, Петър Памуков, Николай Дялков, Стайко Стайков, Михаил Тодоров, Росен Пурлантов, с ръководител Стойчо Чобанов, отново очароваха местната публика и гостите на празника, публиката с изпълненията на хайдушки и патриотични песни.
Организаторите на празниците отправиха емоционален поздрав към участниците от Тополовград като потомци на каваклийци – освободителите на легендарния войвода от екстрадирането му в Турция.
В знак на уважение и признателност към Боран Хаджиев – кмет на Община Чепеларе, Красимира Ятакчиева, началник отдел в ОбА, подари картина на тополовградския художник Иван Димитров. В словото си тя благодари за гостоприемството и напомни, че Тополовград и Чепеларе ги свързва съдбата на една от най- героичните личности от нашата история.
С тази си изява за пореден път певците от МФГ към тополовградското читалище разнесоха славата на Тополовград и със сигурност дадоха заявка да бъдат постоянни гости и почетни участници в Националните хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе – център на едно от местата, където войводата се е борил за освобождаването на България.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 11, 2020 07:43
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама