Певици от Радовец са официални гости в Горна Оряховица

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2018 08:12

Певици от Радовец са официални гости в Горна Оряховица

Народният певец Петър Георгиев покани на своята юбилейна изложба на гости женска фолклорна група (ЖФГ) при читалище „Васил Левски”, Радовец. Той е впечатлен от изпълненията им на много прояви в страната и те ще бъдат официални гости на събитието, организирано от него в гр. Горна Оряховица. То е „20 години събираческа дейност на Петър Георгиев”.
Участието на радовчанските певици бе предвидено като специална изненада и поздрав към участниците при откриването на изложбата. „Не само са влезли в сърцето ми, но и всеки път ме разплакват изпълненията на вашите автентични песни”, заяви, пред групата от Радовец, народният певец – юбиляр.
Така за пореден път самодейците от Радовец представят достойно селото си и община Тополовград, този път в Северна България, за което получиха и специална грамота.
Освен тях на събитието са поканени и самодейци от други села от Хасковска област – Устрем, Сладун, Лозен, Студена и Навъсен – общо група от 56 човека от областта, все изявени самодейци в областта на автентичния фолклор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2018 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.