Певици от Радовец са официални гости в Горна Оряховица

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2018 08:12

Певици от Радовец са официални гости в Горна Оряховица

Народният певец Петър Георгиев покани на своята юбилейна изложба на гости женска фолклорна група (ЖФГ) при читалище „Васил Левски”, Радовец. Той е впечатлен от изпълненията им на много прояви в страната и те ще бъдат официални гости на събитието, организирано от него в гр. Горна Оряховица. То е „20 години събираческа дейност на Петър Георгиев”.
Участието на радовчанските певици бе предвидено като специална изненада и поздрав към участниците при откриването на изложбата. „Не само са влезли в сърцето ми, но и всеки път ме разплакват изпълненията на вашите автентични песни”, заяви, пред групата от Радовец, народният певец – юбиляр.
Така за пореден път самодейците от Радовец представят достойно селото си и община Тополовград, този път в Северна България, за което получиха и специална грамота.
Освен тях на събитието са поканени и самодейци от други села от Хасковска област – Устрем, Сладун, Лозен, Студена и Навъсен – общо група от 56 човека от областта, все изявени самодейци в областта на автентичния фолклор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2018 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 280 953 преглеждания