Петя Христова представи стъкло и графика на изложба в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2016 08:17

Петя Христова представи стъкло и графика на изложба в Тополовград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 30/ 16-22 декември 2016 година

Свързани публикации

На 7 декември в Изложбената зала на читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1894“- Тополовград се откри необикновена и много интересна изложба. Тя е от стъкло и графика, автор Петя Христова. Интересът към нея бе изключително голям и залата бе пълна с хора, дошли да видят необикновено красивите неща.
Събитието бе открито от Красимира Ятакчиева, която каза: „Това е една изискана изложба на една изискана жена. Откриваме тази изложба, за да ни създаде коледно настроение и за да ви кажем, че колкото повече красота има в живота ни, толкова по-добри ставаме ние“.
То започна с изпълнението на коледни песни, изпълнени от Мъжка вокална група при читалището.
Гостенката се обърна към организаторите и към присъстващите с благодарствени думи Заместник – кмета Маргарита Георгиева поздрави Петя Христова. Това направи и председателя на читалището – Трифон Ламбов.
Петя Христова подари на всички посетители стъклено кръстче, изработено от нея.
Общината ще откупи едно произведение на Петя Христова.
Изложбата ще гостува 1 месец.
Петя Христова е от съседният град Елхово и по професия е педагог. От 10 години се занимава изцяло с изкуство – цветна графика, скулптура и живопис. От 3 години се е посветила на работата с високотемпературна обработка на стъкло и класически витраж. Правила е самостоятелни изложби и е участвала в общи в България, Германия, Италия, Косово, Турция, Кипър, Македония, Албания и други страни. В цяла Европа и извън нея има закупени нейни творби. През 2015 година получава от министъра на културата на Република Косово най- високото отличие на Международния Арт фестивал в тази държава. Петя Христова организира уъркшопове за изкуство за деца в Косово. Както и самата тя казва: изкуството е нейния живот!

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2016 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 469 945 преглеждания