Пети проект, свързан със спорта, реализира джудистката Мариана Йорданова

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 24, 2019 07:25

Пети проект, свързан със спорта, реализира  джудистката Мариана Йорданова

„Спорт за децата в свободното време – начално обучение по джудо“. Така се казва новият проект, по който от 5 март започна работа с група ученици от първи до трети клас тополовградска треньорка по джудо Мариана Йорданова. Проектът, който е пети поред спечелен от нея за работа с деца – ученици, е към Министерството на младежта и спорта. Освен него тя е реализирала и други три, също на тема спорта джудо за деца от детската градина.
Последният, който вече се реализира, стартира на 5 март и ще приключи на 27 ноември. По него треньорката работи с 24 деца, които са разделени на две групи по 12 и имат занимания три пъти седмично в рамките на един учебен час.
Госпожа Йорданова подготвя нов проект, свързан с 30-годишнината от началото на спорта джудо в Тополовград, за който е предвиден турнир, Ще се състои на 5 октомври. Воденият пък от нея отбор по джудо, през следващата седмица ще участва в най-важното състезание за годината – Държавния личен шампионат.
„За тези тридесет години, постепенно за съжаление намаляват децата в града и желаещите да се занимават с този спорт. Добре, че са проектите, защото вследствие на тях остават по 7-8 деца, които продължават да се занимават с джудо. За тези шест месеца по време на реализацията на проекта те сами разбират дали им харесва този спорт и дали ще имат интерес, сили и възможности да се занимават с него.“
Според нея подобни проекти са прекрасно средство децата да се откъснат за известно време от компютрите и телефоните, от застоялия живот, който ги води до наднормено тегло, заболявания и др. недобри за тази възраст състояния.
А покрай децата от проекта и други деца идват да тренират.
„При реализацията на проектите се закупуват много тренировъчни уреди и пособия, като по настоящия ще закупим и пет джудо екипа“ – завърши най-успешният тополовградски треньор Мариана Йорданова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 24, 2019 07:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.