Пети проект, свързан със спорта, реализира джудистката Мариана Йорданова

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 24, 2019 07:25

Пети проект, свързан със спорта, реализира  джудистката Мариана Йорданова

„Спорт за децата в свободното време – начално обучение по джудо“. Така се казва новият проект, по който от 5 март започна работа с група ученици от първи до трети клас тополовградска треньорка по джудо Мариана Йорданова. Проектът, който е пети поред спечелен от нея за работа с деца – ученици, е към Министерството на младежта и спорта. Освен него тя е реализирала и други три, също на тема спорта джудо за деца от детската градина.
Последният, който вече се реализира, стартира на 5 март и ще приключи на 27 ноември. По него треньорката работи с 24 деца, които са разделени на две групи по 12 и имат занимания три пъти седмично в рамките на един учебен час.
Госпожа Йорданова подготвя нов проект, свързан с 30-годишнината от началото на спорта джудо в Тополовград, за който е предвиден турнир, Ще се състои на 5 октомври. Воденият пък от нея отбор по джудо, през следващата седмица ще участва в най-важното състезание за годината – Държавния личен шампионат.
„За тези тридесет години, постепенно за съжаление намаляват децата в града и желаещите да се занимават с този спорт. Добре, че са проектите, защото вследствие на тях остават по 7-8 деца, които продължават да се занимават с джудо. За тези шест месеца по време на реализацията на проекта те сами разбират дали им харесва този спорт и дали ще имат интерес, сили и възможности да се занимават с него.“
Според нея подобни проекти са прекрасно средство децата да се откъснат за известно време от компютрите и телефоните, от застоялия живот, който ги води до наднормено тегло, заболявания и др. недобри за тази възраст състояния.
А покрай децата от проекта и други деца идват да тренират.
„При реализацията на проектите се закупуват много тренировъчни уреди и пособия, като по настоящия ще закупим и пет джудо екипа“ – завърши най-успешният тополовградски треньор Мариана Йорданова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 24, 2019 07:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.