„Песни и танци без граници” ще събере над 600 участници в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 9, 2017 14:17

„Песни и танци без граници” ще събере над 600 участници в Свиленград

Акценти

  • За поредна година във фестивалните дни ще се проведе панаир на храни и занаяти, където ще се предлагат домашно приготвени кулинарни изделия и ръчно изработени сувенири.

Свързани публикации

XII издание на Международния фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград ще се проведе на 10 и 11 юни. Тази година музикалното събитие ще се състои в парк „Младежки”, който се намира край река Марица. На специално издигната открита сцена ще се представят над 70 индивидуални изпълнители и състави с повече от 600 участници от цялата страна и от чужбина. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Свиленград Георги Манолов.

Откриването е от 10.00 часа на 10 юни. Почитателите на фолклора ще могат да видят представянето на певци и инструменталисти, певчески групи за обработен и автентичен фолклор, танцови състави, ансамбли.

Участие във фестивала са заявили изпълнители от Одрин и Къркларели, Република Турция, и от различни краища на България като Перущица, Долна Митрополия, Поморие, Димитровград, Асеновград, Раднево, Белозем, Пазарджик и други. В надпяването и надиграването ще участват и фолклорни колективи от читалищата на община Свиленград.

Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Освен Голямата награда на фестивала ще бъдат присъдени награди в категориите танцов състав, ансамбъл, певческа група – автентичен фолклор, певческа група – обработен фолклор, индивидуален изпълнител певец, индивидуален изпълнител инструменталист в две възрастови групи.

Снимка: Архив

 

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 9, 2017 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 111 934 преглеждания