„Песни и танци без граници” ще събере над 600 участници в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 9, 2017 14:17

„Песни и танци без граници” ще събере над 600 участници в Свиленград

Акценти

  • За поредна година във фестивалните дни ще се проведе панаир на храни и занаяти, където ще се предлагат домашно приготвени кулинарни изделия и ръчно изработени сувенири.

Свързани публикации

XII издание на Международния фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград ще се проведе на 10 и 11 юни. Тази година музикалното събитие ще се състои в парк „Младежки”, който се намира край река Марица. На специално издигната открита сцена ще се представят над 70 индивидуални изпълнители и състави с повече от 600 участници от цялата страна и от чужбина. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Свиленград Георги Манолов.

Откриването е от 10.00 часа на 10 юни. Почитателите на фолклора ще могат да видят представянето на певци и инструменталисти, певчески групи за обработен и автентичен фолклор, танцови състави, ансамбли.

Участие във фестивала са заявили изпълнители от Одрин и Къркларели, Република Турция, и от различни краища на България като Перущица, Долна Митрополия, Поморие, Димитровград, Асеновград, Раднево, Белозем, Пазарджик и други. В надпяването и надиграването ще участват и фолклорни колективи от читалищата на община Свиленград.

Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Освен Голямата награда на фестивала ще бъдат присъдени награди в категориите танцов състав, ансамбъл, певческа група – автентичен фолклор, певческа група – обработен фолклор, индивидуален изпълнител певец, индивидуален изпълнител инструменталист в две възрастови групи.

Снимка: Архив

 

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 9, 2017 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.