Пенсионерка отнесе 11 месеца за 7 кг отгледана марихуана

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2016 17:01

Пенсионерка отнесе 11 месеца за 7 кг отгледана марихуана

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 5/651, година XIV,5-11 февруари 2016

Свързани публикации

Пенсионерката И.Б.Т. призна пред съда в Харманли, че „без надлежно разрешително държала високорискови наркотични вещества от типа марихуана“ в дома си в село Остър Камък. Това стана на 7 януари, когато 65-годишната жена бе съдена заради това, че умишлено е участвала в извършване на престъпление с пряк умисъл, както го квалифицират юристите.
Според данните в повдигнатото обвинение общото тегло на конопените растения било 7,598 кг, стойността на които е 45 588,00 лева. Тъй като жената се призна за виновна на 7 януари, институцията й наложи наказание “лишаване от свобода” за срок от 11 месеца, при изпитателн срок 3 години. Освен това тя ще трябва да плати и глоба в размер на 1 000 лева. Разноските по делото на стойност 231.90 лв, също ще бъдат за сметка на обвиняемата. Те трябва да се преведат по сметката на ОД МВР-Хасково, в полза на държавата.
Припомняме ви, че през октомври месец миналата година харманлийските полицаи конфискуваха канабис от частен имот в село Остър камък. Тогава в бюлетина им бе записано, че криминалистите претърсили къщата и установили, че различните помещения в сградата са използвани за склад и там са сушели растенията. По първоначални данни на полицията, дрогата бе собственост на 65-годишна харманлийка, което бе доказано в съда в началото на този месец.
В края на месец юли харманлийските полицаи откриха отлично поддържана градина с канабис в село Изворово. Там бяха засадени 150 стръка. Стопаните бяха издирени и изправени пред Харманлийския съд и получиха по 2 години затвор с 3 години изпитателен срок и глоба по 5 000 лева. Пред съда единият изтъкна, че имал малко дете и му трябвали пари.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2016 17:01
Напиши коментар

2 коментара

 1. sibel февруари 8, 16:43

  taq baba ne kara6e li i ypotrebila alkohol kolata…tq golqma banditka be…

  Отговори на този коментар
 2. Пешо февруари 6, 18:50

  Някой крадец няма ли да хванат за разнообразие ?!?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.