Пенсионери тонизират телата си с гимнастика

Милена Митева
От Милена Митева февруари 27, 2015 14:34

Пенсионери тонизират телата си с гимнастика

Акценти

 • Тренировките на възрастните са започнали от края на месец януари
 • Сега те се чувстват по-бодри
 • На осми март гостите на клуба ще видят част от делата им

Свързани публикации

Пенсионерите от клуба на първи квартал в Харманли се занимават с танци и гимнастика, като сами са сформирали група, за да разнообразят ежедневието си.

Мата Генева обясни, че това една обща идея на жените от клуба е станала повод за тази реалност. Тя сподели, че съкварталците й постоянно са споделяли, че искат да променят с нещо ежедневието си, вместо да скучаят пред телевизорите. И докато си говорили, им е хрумнала идеята да започнат да правят раздвижвания под формата на упражнения за цялото тяло.

„Никoй не ми даде идеята, ние със съкварталците се виждаме и знаем какво трябва да правим за нашето здраве, но младите около нас са без работа и няма кой да ни обръща внимание. Затова решихме да направим нещо за себе си“, споделят жените. Те не отрекоха, че са почерпили идеята за гимнастиката до известна степен от малкия екран, откъдето тръгва и желанието им за нещата.

Тренировките на възрастните са започнали от края на месец януари. Всеки вторник, сряда, четвъртък и неделя присъстващите полагат усилия, за да се почувстват по-тонизирани.

Иванка Димитрова е на 68 години и е една от пенсионерките, която прави упражненията за тонус. Тя сподели, че се чувства отлично след лечебната гимнастика и е по-бодра и не се задъхва от умора както преди.

Стефка Добрева е една от най-младите пенсионерки в клуба на първи квартал. Тя показва упражненията на останалите.

Всички са доволни от случващото се. Жените си припомнят всеки път преди тренировка, как само до преди месец всичко е било само идея.

Леля Мата се среща с Мария, рехабилитатор в болницата на Харманли, която разбира за идеята и намеренията на пенсионерите и им показва без много усилия как да се справят с упражнения. Сега пенсионерите знаят, че са попаднали на сърдечен човек, на когото могат да разчитат и ежедневно изказват благодарности.

Откакто жените тренират, желаещи да оказват помощ започват сами да се притичат на пенсионерите. За да се наслаждават на тренировките си, те получават и мини уредба с дискове, на която да слушат музика за синхрон – подарък от Демократичния съюз на жените. Внуците на пенсионерите също започнали да им подаряват дискове.

Тодор Кожухаров също разбрал за делото на пенсионерите и им изпратил свои дискове, хвалят се пенсионерите.

Енергичните пенсионерки предстои да направят осмомартенски купон в любимия си клуб. На него те ще се похвалят и на още свои познати и ще ги поканят на лечебната гимнастика.

1 (4) 1 (1) 1 (2)

Милена Митева
От Милена Митева февруари 27, 2015 14:34
Напиши коментар

2 Коментара

 1. IVAN март 1, 17:57

  bravo golyama novina

  Отговори на този коментар
 2. Vanya февруари 28, 03:09

  Bravo dami! Mnogo hubavo ste go izmislili, pozdravlenia i prodaljavaite vse taka!!!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама