Пенсионери се редят от тъмни зори пред банкомати

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 13, 2020 15:27

Пенсионери се редят от тъмни зори пред банкомати

Акценти

 • Регионален вестник, # 32/916 година XVII, 14 август - 3 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Пенсионери още в тъмни зори се редяха на опашка пред банкомата в офиса на „Банка ДСК“ в Тополовград на 1 август. Причината – това бе първият ден, в който тези, които си получават пенсиите по сметка, бяха преведени. Хора от селата разказваха, че са пристигнали още в 4-5 часа сутринта да пазят ред. На въпроса ни защо толкова бързат, тези които успяхме да попитаме, отговаряха, че с тези пенсии от 250 – 300 лв. едва са дочакали да дойде преводът на августовските пенсии.
Освен тези, които чакаха пред офиса на Банката, в сенките на околните дървета имаше още поне още 2 -3 пъти повече хора, които също чакаха да им дойде редът.
Банка ДСК има два банкомата в Тополовград, като и пред двата имаше опашка. Освен тях, други банкомати на банки няма в сакарската община.
Много от възрастните хора споделиха, че отпуснатите заради пандемията от коронавирус от правителството на Бойко Борисов допълнително по 50 лв. към пенсиите за три месеца /август, септември и октомври/ няма да им помогнат много. Те го приемат като “хвърляне на прах в очите” на хората и изходът е единствено в увеличаване на самите пенсии.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 13, 2020 15:27
Напиши коментар

3 Коментара

 1. Вера август 15, 11:22

  Мутрата купува души с по 50 лева. Оставка!

  Отговори на този коментар
 2. Чакам пред банката за пенсия август 14, 01:00

  Не знам защо го правят. Пенсиите ги превеждат на 7мо число и всички пенсионери ще се изтрепят в банките. Ами не отивайте на 7ми. Отидете на 9ти. Следващия месец пак на 9ти и тнт..Тогава няма пукат човек пред банкомата. Работата е да издържите 2 дни повече (от 7 до 9), но това е само веднъж.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама