Пейко Петков: „Децата показаха борбеност, желание за игра докрай и не се предадоха“

Милена Митева
От Милена Митева декември 20, 2019 12:58

Пейко Петков: „Децата показаха борбеност,  желание за игра докрай и  не се предадоха“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #47/176, 20 декември 2019 г. – 9 януари 2020 г.

Свързани публикации

Есенният полусезон в ОФГ – Хасково, при децата приключи. В него взеха участие осем отбора – три от Хасково, три от Свиленград и по един от Харманли и Тополовград. Водач в класирането е отборът на ФК ” Свиленград” с 16 т., следван от ФК ”Хеброс – 1921”, с 15т. Трети е отборът на ФК ”Хасково – 1924” с 14т., ФК ”Свиленград – 1921“ с 11 т., ФК ”Хасково – 1957” с 11 т., ФК ” Евророма” с 6 т., ФК ” Сакарски спортист” с 6 т. и последен е ФК ” Хасково” с 0 т.

Г-н Петков, много деца има за тренировката? Как успявате да се справите с всички?
Да, доста са. Разделил съм ги на две групи, така по-лесно усвояват това на което ги уча!

Имате предвид на “деца” и “деца подготвителна група”?
Не, тази година нямаме група “деца”. Те вече са “юноши – младша възраст”. Тези тук са от деца – подготвителна, а след два часа ще бъдат малките, новите попълнения от тази година, те са родени през 2009 – 2012 г.

Няколко думи да кажете за това как протече сезонът до момента?
Направихме много добра предсезонна подготовка, имахме лагери на морето и Добринище, които се отразиха много добре на децата. Изиграхме няколко контроли, където се представихме на ниво, играхме мачове срещу ПФК „Берое“ и ПФК „Локомотив“ – Пловдив, на откриването на стадион „Хеброс“. Децата от подготвителна група приключват полусезона на второ място, без загуба, с три равни и четири победи. Изграждаме нов отбор, съставен от ядро футболисти, родени през 2007 – 2008 г., които ще могат да играят поне още три години в тази група. Към тях постепенно приобщавам и тези, които са родени през 2009 г., за да свикнат да играят на голям терен. От догодина предвиждам и футбол за по-малките, родените през 2010 – 2012 г., да свикват! Това предвиждам, а дали ще стане, не зависи само от мен, но и от родителите.

Искате да кажете, че има интерес към децата от страна на други клубове, може би от София?
Футболът не е само в София. Точка по темата, кой каквото трябва да знае, е наясно! Децата, трябва да бъдат концентрирани върху тренировките, ако има нещо, градът ни е малък, новините се разчуват бързо!

Какво Ви харесва най-много във Вашите възпитаници до момента?
През полусезона видях много неща – сълзи в очите, радост, но най-много ми хареса това, че дори и да нямаха ден, показваха борбеност, страст, желание за игра. Не се предадоха докрай, максимално себераздаване, въпреки че в повечето случаи играха срещу по-големи от тях, а оценката, която получиха за представянето си от други, е повече от добра. Освен това, през тази година имаме и дебют на двама мои футболисти при мъжете от юношите – младша възраст. Това, само по себе си, говори за труд, който са положили до момента!

Какво ще кажете на Вашите футболисти след края на полусезона?
Пожелавам им най-вече да бъдат здрави, да продължават със същия ентусиазъм и борбеност, без контузии не само в тренировките, но и в мачовете, да дават най-доброто от себе си, да бъдат пример, да бъдат дисциплинирани на тренировките, мачовете и в живота!
И не на последно място – весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници на тях, техните семейства и на Вашите читатели!

Милена Митева
От Милена Митева декември 20, 2019 12:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама