Пейко Петков: „Децата показаха борбеност, желание за игра докрай и не се предадоха“

Милена Митева
От Милена Митева декември 20, 2019 12:58

Пейко Петков: „Децата показаха борбеност,  желание за игра докрай и  не се предадоха“

Есенният полусезон в ОФГ – Хасково, при децата приключи. В него взеха участие осем отбора – три от Хасково, три от Свиленград и по един от Харманли и Тополовград. Водач в класирането е отборът на ФК ” Свиленград” с 16 т., следван от ФК ”Хеброс – 1921”, с 15т. Трети е отборът на ФК ”Хасково – 1924” с 14т., ФК ”Свиленград – 1921“ с 11 т., ФК ”Хасково – 1957” с 11 т., ФК ” Евророма” с 6 т., ФК ” Сакарски спортист” с 6 т. и последен е ФК ” Хасково” с 0 т.

Г-н Петков, много деца има за тренировката? Как успявате да се справите с всички?
Да, доста са. Разделил съм ги на две групи, така по-лесно усвояват това на което ги уча!

Имате предвид на “деца” и “деца подготвителна група”?
Не, тази година нямаме група “деца”. Те вече са “юноши – младша възраст”. Тези тук са от деца – подготвителна, а след два часа ще бъдат малките, новите попълнения от тази година, те са родени през 2009 – 2012 г.

Няколко думи да кажете за това как протече сезонът до момента?
Направихме много добра предсезонна подготовка, имахме лагери на морето и Добринище, които се отразиха много добре на децата. Изиграхме няколко контроли, където се представихме на ниво, играхме мачове срещу ПФК „Берое“ и ПФК „Локомотив“ – Пловдив, на откриването на стадион „Хеброс“. Децата от подготвителна група приключват полусезона на второ място, без загуба, с три равни и четири победи. Изграждаме нов отбор, съставен от ядро футболисти, родени през 2007 – 2008 г., които ще могат да играят поне още три години в тази група. Към тях постепенно приобщавам и тези, които са родени през 2009 г., за да свикнат да играят на голям терен. От догодина предвиждам и футбол за по-малките, родените през 2010 – 2012 г., да свикват! Това предвиждам, а дали ще стане, не зависи само от мен, но и от родителите.

Искате да кажете, че има интерес към децата от страна на други клубове, може би от София?
Футболът не е само в София. Точка по темата, кой каквото трябва да знае, е наясно! Децата, трябва да бъдат концентрирани върху тренировките, ако има нещо, градът ни е малък, новините се разчуват бързо!

Какво Ви харесва най-много във Вашите възпитаници до момента?
През полусезона видях много неща – сълзи в очите, радост, но най-много ми хареса това, че дори и да нямаха ден, показваха борбеност, страст, желание за игра. Не се предадоха докрай, максимално себераздаване, въпреки че в повечето случаи играха срещу по-големи от тях, а оценката, която получиха за представянето си от други, е повече от добра. Освен това, през тази година имаме и дебют на двама мои футболисти при мъжете от юношите – младша възраст. Това, само по себе си, говори за труд, който са положили до момента!

Какво ще кажете на Вашите футболисти след края на полусезона?
Пожелавам им най-вече да бъдат здрави, да продължават със същия ентусиазъм и борбеност, без контузии не само в тренировките, но и в мачовете, да дават най-доброто от себе си, да бъдат пример, да бъдат дисциплинирани на тренировките, мачовете и в живота!
И не на последно място – весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници на тях, техните семейства и на Вашите читатели!

Милена Митева
От Милена Митева декември 20, 2019 12:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.