Педагог от Харманли с отличие „Неофит Рилски”

Милена Митева
От Милена Митева юни 3, 2017 13:57

Педагог от Харманли с  отличие „Неофит Рилски”

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22 /53, 2-8 май 2017

Свързани публикации

Стефка Грозева – начален учител от ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, бе удостоена с почетното отличие – грамота „Неофит Рилски”, на 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Наградата тя получи за цялостната си високо професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.
Церемонията се състоя на спортна площадка „Спартак в“ областния град. Госпожа Грозева бе една от общо шестте наградени педагози, а отличието й бе връчено от Красимира Джисова – началник на образователното управление. На церемонията присъстваха: Станислав Дечев – областен управител, Добри Беливанов – кмет на Хасково, началници и експерти на РУО-то, учители, ученици, граждани. Предложението Стефка Грозева да бъде отличена от Министерството на образованието и науката с това високо признание за дейността си бе направено от педагогическия съвет на училището и училищната структура на синдикат НУС.
„Наградата ми донесе признание, но и отговорност за в бъдеще – да бъда още по-всеотдайна и напълно в крак с времето”, сподели учителката с 27-годишен стаж в сферата на образованието. „Започнах като учител в малки училища, в които имаше ученици от етнически малцинства. Работата с тях беше много трудна. Мисля, че е важно човек с трудности да тръгне в професията си, за да може после да оцени работата с децата, които искат да получат знания и с желание учат. В тази професия си длъжен да им дадеш това, което заслужават децата.
Благодаря на моя директор Наташа Кирякова, на синдикалната организация, в която членувам, с председател Валентин Митев, и на всички мои колеги, които ме подкрепиха.
Най-голяма заслуга за моя педагогически опит имат моите ученици и родители – бивши и настоящи, и бъдещи разбира се. Те са ми гласували доверие, поверявайки ми най-скъпото, което имат – децата си.“, каза в заключение госпожа Грозева.

Милена Митева
От Милена Митева юни 3, 2017 13:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама