Педагог от Харманли с отличие „Неофит Рилски”

Милена Митева
От Милена Митева юни 3, 2017 13:57

Педагог от Харманли с  отличие „Неофит Рилски”

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22 /53, 2-8 май 2017

Свързани публикации

Стефка Грозева – начален учител от ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, бе удостоена с почетното отличие – грамота „Неофит Рилски”, на 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Наградата тя получи за цялостната си високо професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.
Церемонията се състоя на спортна площадка „Спартак в“ областния град. Госпожа Грозева бе една от общо шестте наградени педагози, а отличието й бе връчено от Красимира Джисова – началник на образователното управление. На церемонията присъстваха: Станислав Дечев – областен управител, Добри Беливанов – кмет на Хасково, началници и експерти на РУО-то, учители, ученици, граждани. Предложението Стефка Грозева да бъде отличена от Министерството на образованието и науката с това високо признание за дейността си бе направено от педагогическия съвет на училището и училищната структура на синдикат НУС.
„Наградата ми донесе признание, но и отговорност за в бъдеще – да бъда още по-всеотдайна и напълно в крак с времето”, сподели учителката с 27-годишен стаж в сферата на образованието. „Започнах като учител в малки училища, в които имаше ученици от етнически малцинства. Работата с тях беше много трудна. Мисля, че е важно човек с трудности да тръгне в професията си, за да може после да оцени работата с децата, които искат да получат знания и с желание учат. В тази професия си длъжен да им дадеш това, което заслужават децата.
Благодаря на моя директор Наташа Кирякова, на синдикалната организация, в която членувам, с председател Валентин Митев, и на всички мои колеги, които ме подкрепиха.
Най-голяма заслуга за моя педагогически опит имат моите ученици и родители – бивши и настоящи, и бъдещи разбира се. Те са ми гласували доверие, поверявайки ми най-скъпото, което имат – децата си.“, каза в заключение госпожа Грозева.

Милена Митева
От Милена Митева юни 3, 2017 13:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.