Пчелен прашец – златни гранулки за здраве

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2018 07:29

Пчелен прашец – златни гранулки за здраве

Акценти

  • Добре е да въведете пчелният прашец постепенно в храненето си. Като начало започнете с 1 лъжица, после 2 и т.н., докато достигнете желаното от вас количество.

Свързани публикации

Със сигурност сте чували за пчелен прашец, а може би сте и виждали. Но едва ли подозирате колко полезен може да е той за вашето здраве.
Научете повече за пчелният прашец, вижте идеи как да го включите в менюто си, както и кога е добре да не го приемате.
Пчелният прашец съдържа почти всички полезни съставки, необходими на нашето тяло. В някои държави пчелният прашец дори официално е признат за лекарство.
Пчелният прашец съдържа витамини, минерали, протеини, липиди, мастни киселини, ензими, каротеноиди, биофлавоноиди. Той помага в борбата с бактериите, гъбичките и вирусите.
В 1 с.л. пчелен прашец има:
16 калории
0.24 гр мазнини
1.2 гр протеин
2.18 гр въглехидрати
Над 250 вида полезни съставки

Ползи за здравето от пчелния прашец
Намалява възпалението: Пчелният прашец действа подобно на противовъзпалителните лекарства, затова може да се приема при различни възпалителни процеси, протичащи в тялото.
Действа като антиоксидант: Пчелният прашец има действа като антиоксидант, подобно на ферментиралите храни. Затова и понякога пчелният прашец е част от диети и пречистващи режими.
За здравето на черния дроб: При проучвания върху плъхове е установено, че пчелният прашец подпомага функциите на черния дроб. Освен това пчелният прашец може да помогне на черния дроб да се възстанови след увреждане.
За здрава имунна система: заради своето антимикробно, противогъбично и антивирусно действие, пчелният прашец е чудесен начин да подсилите имунната система.
Облекчава симптомите на менопауза: редовният прием на пчелен прашец или приемането на хранителни добавки с него могат да облекчат симптомите в период на предменопауза и менопауза при дамите на средна възраст.

За какво да внимавате
– Бременните жени не бива да консумират пчелен прашец
– Пчелният прашец не се препоръчва и по време на кърмене
– Ако имате алергия към мед или ужилване на пчели, не приемайте пчелен прашец
– Възможно е след консумиране на пчелен прашец да почувствате световъртеж, недостиг на въздух или ускорен пулс. В тези случаи веднага потърсете лекарска помощ, защото е възможно да сте алергични

Как се консумира пчелен прашец
Добре е да въведете пчелният прашец постепенно в храненето си. Като начало започнете с 1 лъжица, после 2 и т.н., докато достигнете желаното от вас количество.
Никога не загрявайте пчелният прашец. Високата температура може да унищожи активните ензими и да намали полезността му. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Можете да добавяте пчелният прашец към сутрешната купа с мюсли, към овесени ядки или трици, както и към смути напитки. Някои използват пчелният прашец за поръсване към различни сандвичи и дори мелби.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2018 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.