Пътуващото лятно кино се изпълни докрай

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 30, 2017 08:51

Пътуващото лятно кино се изпълни докрай

Голям интерес предизвика второто посещение на пътуващото лятно кино на БНТ1 в Тополовград на 23 юли. Детският развлекателен център, както сега се нарича бившето лятно кино, се изпълни с хора от различни поколения. Голям интерес проявиха младите хора, които за първи път станаха свидетели и зрители на кино под звездите.
Успешно и при голям интерес премина и пътуващата детска библиотека, като много деца се възползваха от възможността да обменят свои книжки с други.
Вечерта бе открита с кратко приветствие от зам.-кмета на общината Маргарита Георгиева към зрителите и организаторите на тази чудесна проява на БНТ1. След това започна прожекцията на филма на режисьора Ивайло Христов „Каръци”. Така за пръв път след повече от 25 години, тополовградчани имаха възможност да се насладят на удоволствието да гледат игрално кино на открито.
Преди три години тази възможност пропадна, поради лошото време и се наложи прожекцията на филма „Опасен чар” да се пренесе в читалищната сграда.
Във връзка с пътуващото лятно кино редакцията на вестника се извинява за грешката с публикуваната неточна дата за тази хубава проява на БНТ1. Тя е поради неточно подадена информация към репортера на вестника.

Преди прожекцията, през деня екипът на БНТ се е срещнал с д-р Ивайло Вълчев, който през далечната 1960 г. е участвал в снимките на филма „Хитър Петър” с незабравимия Рачко Ябанджиев в ролята на българския национален герой от приказките Хитър Петър.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 30, 2017 08:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама