Патриоти с рецитал, вдъхновени от поемата „Изворът на Белоногата”

Милена Митева
От Милена Митева октомври 25, 2017 09:10

Патриоти с рецитал, вдъхновени  от поемата „Изворът на Белоногата”

Групата за патриотични песни към пенсионерски клуб от първи квартал в Харманли изнесе рецитал по поемата на П.Р. Славейков „Изворът на Белоногата”.
Възрастни хора този път насочиха полето си за изява към две социални институции – Домът за стари хора и ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип). Във вторник, 17 октомври, в следобедните часове радостта първи получиха настанените в дома за възрастни. Те изслушаха с внимание поемата за един от символите на Харманли. Към скромното тържество се присъедини известният певец от Доситеево – Георги Куртев, а Златан Иванов, най-новият член на дома, му акомпанира с акордеон. Така потребителите изпълниха една от потребностите в дома да имат социални включвания с обществени инициативи.
По-късно, в ЦНСТ самодейците представиха същата програма. Децата за пореден път бяха зарадвани от вече познати лица, които им поднесоха и подаръци. Момичетата получиха копринени шалчета, а момчетата – прожектори. Почерпка за потребителите на центъра също бяха приготвени от добродетелите. Баници и тиквеници подсладиха децата в есенния ден. Една от самодейките, леля Мата, подари букет от „Градината на Гергана” на социалния работник от ЦНСТ.

Групата за патриотични песни към Пенсионерски клуб на първи квартал в Харманли започва петия си проект – изучаването на поемата на П.Р. Славейков. Причините за това са няколко. Първата е, че тъгата им за състоянието на Изворът на Белоногата, до който редовно провеждат занятията си за изучаването на поемата.
Сред другите са 190 години от рождението на П. Р. Славейков, 144 години от написването на поемата балада „Изворът на Белоногата”, 122 години от смъртта на твореца. На 17 ноември по случай патронният празник на Центъра за специална обществена подкрепа (бившето ПУИ ”П. Р. Славейков”).

Милена Митева
От Милена Митева октомври 25, 2017 09:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама