Патриоти почетоха Димана Данева със стихове

Милена Митева
От Милена Митева април 2, 2018 13:11

Патриоти почетоха Димана Данева със стихове

Стихове на харманлийската поетеса Димана Данева бяха рецитирани от Групата за патриотични песни към Първи квартал в града. Композиция от песни и стихотворения, посветени на пролетта и жената, бяха представени по повод годишнината от раждането на поетесата, през април и настъпването на годишнината от смъртта и през май. Това обясни леля Мата Генева, която е една от участниците в събитието.
„Изключително малко се говори за този талант на града, затова решихме да направим рецитал по нейни стихове и да го представим”, допълни тя.
Събитието се състоя в четвъртък, 22 март, а гости имаше от клуба към пети квартал. Диана Делчева също рецитира стихове. Те бяха поздрав от публиката за артистите на импровизираната сцена в библиотеката на Културния център на Харманли. По-късно, 20 деца от трети и четвърти клас, възпитаници на училището в село Българин, посетиха библиотеката. Те бяха придружени от учителите си Антоанета Георгиева и Гинка Любенова. Групата разгледаха книгите и се запознаха с уютната атмосфера. Домакините бяха подготвили интересни практически задачи за децата, за да ги заинтригуват и насочат вниманието им към четивата.

Милена Митева
От Милена Митева април 2, 2018 13:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.