Пътните полицаи започнаха масирани операции

Сакар нюз
От Сакар нюз август 12, 2017 11:58

Пътните полицаи започнаха масирани операции

За да се ограничат предпоставките от тежки пътно-транспортни произшествия, през последните дни полицейските служители започнаха да извършват засилен контрол върху водачите на МПС, насочен към нарушения, водещи до тежки катастрофи – превишаване на разрешената скорост, неправилно изпреварване и паркиране, шофиране от неправоспособни и употребили алкохол водачи и управление на нерегистрирани и технически неизправни автомобили. В рамките на 5 дни на територията на областта са констатирали над 716 нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушилите го водачи са санкционирани с 88 акта и 521 фиша.
Контролиращите са установили, че основните нарушения, които са извършили водачите, сакционирани с фиш, са неправилно паркиране и липса на колани, а тези, санкционирани с актове, са за превишена скорост, алкохол и неправоспособност.
Освен тях са съставени и 119 електронни фиша за скорост.
С разпореждане на директора на областната дирекция на пътя е изваден целия състав на КАТ, чийто екипи ще следят в районите с интензивно движение с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 12, 2017 11:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.