Пътна полиция започна проверки в рамките на акция “Зима”

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 6, 2020 11:45

Пътна полиция започна проверки в рамките на акция “Зима”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От 1 ноември пътна полиция започна масови контролни проверки в региона. Те са в рамките на акция „Зима“. При нея ще се следи за подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. КАТ ще проверява и за състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.
Пътните полицаи ще дават насоки и съвети на водачите и пешеходците за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата.
С цел превенция над поведението на водачи и пешеходци при зимни условия, в рамките на акцията ще се проведат три кампании.
От 1 до 10 ноември – „Безопасно пътно превозно средство през зимата“, с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.
Вторият етап на акцията „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.
Последният етап от акция „Зима“ е под надслов: „Безопасно шофиране през зимата“ и ще се проведе в периода 21 – 30 ноември. Той е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.
В рамките на кампанията 15 ноември е обявен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
В предишния зимен период от 1 ноември 2019 г. до 31 март 2020 г. са станали 290 тежки ПТП с 3 загинали и 102 ранени. По вид най-честите произшествия са сблъсък между автомобили, удар в паркирани коли, блъскане на пешеходец, удар в мантинела.

Акция „Зима“ се провежда в партньорство на Съюза на българските автомобилисти (СБА), Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, Агенция „Пътна инфраструктура” и БЧК. Кампанията има за цел да изгради по-висока култура на шофиране у българските граждани.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 6, 2020 11:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама