Първокласниците бяха поведени към класните стаи от директора

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2017 12:02

Първокласниците бяха поведени  към класните стаи от директора

В тържествена обстановка бе открита новата учебна 2017/18 година в петте училища и детските градини и групи в община Тополовград.
По традиция ритуалът започна с изпълнение на националния химн и издигане на националния трибагреник. Навсякъде присъстваха официални гости от ОбА, както и кметовете и други гости.
В началното училище „Св. Св. Кирил и Методий”, в присъствието на много родители, граждани, гости от ОбА и ОбС зам.-кметовете Маргарита Георгиева и Наско Стоянов поздравиха присъстващите и учителския колектив с новата учебна година. Децата от училището бяха изготвили и представиха музикална програма. С вълнуващо слово към ученици, учители и родители се обърна директорът Добрин Парнаров.
Допълнителна празничност и настроение създадоха изпълненията на малките хористи, стихове на първокласниците, пожеланията на феята – вълшебница и съветите на второкласниците. Господин Парнаров поведе първокласниците, заедно с класните им ръководители през тържествената арка във първите им крачки към познанието и науката.
Освен в общинския център с тържества бе открита учебната година и в училищата в селата Устрем, Синапово и Хлябово.

Със свой химн започна новата учебна година тополовградската детска градина “Щастливо детство”. Той е подарък за малките обитатели от талантливия тополовградския поет Николай Дялков. Прекрасната песен е изцяло нашенско творение. Поетът подпомогнаха другите местни творци – Росен Пурлантов и Димитър Тодоров, които заедно с него изпълняват инструментала. Техническа обработка и звукозапис направи Димитър Тодоров, а вокалното изпълнение е на Лиляна Личева, ученичка в началното училище.
Децата отпразнуваха началото на учебната година с добре подготвени песни и стихове. На празника присъстваха председателят на ОбС Васил Сяров и Красимира Ятакчива от ОбА.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2017 12:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.