Първокласниците бяха поведени към класните стаи от директора

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2017 12:02

Първокласниците бяха поведени  към класните стаи от директора

В тържествена обстановка бе открита новата учебна 2017/18 година в петте училища и детските градини и групи в община Тополовград.
По традиция ритуалът започна с изпълнение на националния химн и издигане на националния трибагреник. Навсякъде присъстваха официални гости от ОбА, както и кметовете и други гости.
В началното училище „Св. Св. Кирил и Методий”, в присъствието на много родители, граждани, гости от ОбА и ОбС зам.-кметовете Маргарита Георгиева и Наско Стоянов поздравиха присъстващите и учителския колектив с новата учебна година. Децата от училището бяха изготвили и представиха музикална програма. С вълнуващо слово към ученици, учители и родители се обърна директорът Добрин Парнаров.
Допълнителна празничност и настроение създадоха изпълненията на малките хористи, стихове на първокласниците, пожеланията на феята – вълшебница и съветите на второкласниците. Господин Парнаров поведе първокласниците, заедно с класните им ръководители през тържествената арка във първите им крачки към познанието и науката.
Освен в общинския център с тържества бе открита учебната година и в училищата в селата Устрем, Синапово и Хлябово.

Със свой химн започна новата учебна година тополовградската детска градина “Щастливо детство”. Той е подарък за малките обитатели от талантливия тополовградския поет Николай Дялков. Прекрасната песен е изцяло нашенско творение. Поетът подпомогнаха другите местни творци – Росен Пурлантов и Димитър Тодоров, които заедно с него изпълняват инструментала. Техническа обработка и звукозапис направи Димитър Тодоров, а вокалното изпълнение е на Лиляна Личева, ученичка в началното училище.
Децата отпразнуваха началото на учебната година с добре подготвени песни и стихове. На празника присъстваха председателят на ОбС Васил Сяров и Красимира Ятакчива от ОбА.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2017 12:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама