Първокласници получиха първи урок за християнското семейство

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2017 19:30

Първокласници получиха първи  урок за християнското семейство

Първокласници за пръв път запалиха свещ в църквата на манастира „Св. Троица”. Това стана в Деня на християнското семейство и православната младеж – 21 ноември, а тяхното посещение бе организирано от читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – съвместно с НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
В храма децата запалиха своята първа свещ за здраве и благополучие на своите семейства.
За учениците от първи клас на началното училище, с класни ръководители Райна Хаджиева и Милена Коджаманова, това посещение на светата обител бе вълнуващо и запомнящо се преживяване. Децата освен че запалиха свещ, изслушаха разказ за празника Въведение Богородично. Всяко получи картичка и отнесе със себе си послание за доброта и мир в семейното огнище.
Ученичката Ларис Айя Тихари Петрова от І а клас произнесе по желание молитвата „Отче наш“. Ръководството на читалището и колектива от библиотеката благодарят на Добрин Парнаров – директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, за съдействието при провеждането на празника. Те изразяват благодарност и към Стоян Стоянов – управител на „Карат Стоянови“ ООД, който осигури безвъзмездно транспорта за децата.
Посещението на ученици в манастира „Света Троица“ в Деня на християнското семейство и православната младеж е традиция от много години.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2017 19:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.