Първокласници получиха първи урок за християнското семейство

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2017 19:30

Първокласници получиха първи  урок за християнското семейство

Първокласници за пръв път запалиха свещ в църквата на манастира „Св. Троица”. Това стана в Деня на християнското семейство и православната младеж – 21 ноември, а тяхното посещение бе организирано от читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – съвместно с НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
В храма децата запалиха своята първа свещ за здраве и благополучие на своите семейства.
За учениците от първи клас на началното училище, с класни ръководители Райна Хаджиева и Милена Коджаманова, това посещение на светата обител бе вълнуващо и запомнящо се преживяване. Децата освен че запалиха свещ, изслушаха разказ за празника Въведение Богородично. Всяко получи картичка и отнесе със себе си послание за доброта и мир в семейното огнище.
Ученичката Ларис Айя Тихари Петрова от І а клас произнесе по желание молитвата „Отче наш“. Ръководството на читалището и колектива от библиотеката благодарят на Добрин Парнаров – директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, за съдействието при провеждането на празника. Те изразяват благодарност и към Стоян Стоянов – управител на „Карат Стоянови“ ООД, който осигури безвъзмездно транспорта за децата.
Посещението на ученици в манастира „Света Троица“ в Деня на християнското семейство и православната младеж е традиция от много години.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 29, 2017 19:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама