Първите посетители на Добринище се завърнаха доволни и отпочинали

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 6, 2018 14:17

Първите посетители на Добринище  се завърнаха доволни и отпочинали

Първите посетители на общинския лагер в Добринище се завърнаха от първата смяна отпочинали и доволни. Това бяха 30 деца от НУ „Отец Паисий“ – Харманли.
По време на престоя си там те нямаха ден без забавления и организирани пътувания.
Талантливите момичета Андреа Мартинова и Анджела Керезова откриха фолклорното лято на 30 юни. Те изпълниха песен – поздрав за града от Харманли, за което получиха грамоти. Фолклорното лято е традиционно за град Добринище и се организира всяка събота, на площада. В него взимат участие самодейци от цялата страна.
Същия ден паисиевци присъстваха и на фестивал за народно творчество в Банско. Там посетиха паметника на патрона си – Отец Паисий, духовно-историческия център „Св. Паисий Хилендарски“ и къщата-музей на Никола Вапцаров.
В Благоевград децата ходиха на кино и се потопиха в „Джурасик свят“. Разходка имаха и в градския парк на Разлог.
Лагерниците се докоснаха и до красивата планинска природа при посещението на хижа „Гоце Делчев“ и „Рибарника“. Там в голямо езеро децата наблюдаваха жива пъстърва и опитаха вкусна рибена чорба. Накрая на Добринище, по пътя за манастира „Св. Козма и Дамян“, видяха и какво е тепавица.
Най-голямата атракция за децата бе гостуването им при баба Дешка в село Горно Драглище. В нейната къща за гости те вкусиха ялова баница и се научиха как да точат сами. Образоваха се с народни обичаи от миналото, преобличаха се в народни носии и накрая играха право хоро.
Заради дъждовното време групата не можа да посещава открития плувен комплекс на Добринище, а децата се наслаждаваха на минералните води на закрити басейни в местен хотел.
И тази година имаше организирана вечер на таланта, където най-добрият бе Даниел Венциславов от 1а клас. Победителка за най-щура прическа стана София Христова от 3а клас, а нейната съученичка Анджела Керезова и Даниел Николаев спечелиха титлите “Мини мис и мистър” на лагера.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 6, 2018 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.