Първи места спечелиха ученички от конкурса „Сребърна 2019“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 23, 2019 08:48

Първи места спечелиха  ученички от конкурса „Сребърна 2019“

Станислава Михайлова от 5-ти клас и Мария Георгиева от 10-ти клас на СУ „Д-р П. Берон“ – Тополовград, се завърнаха със спечелени първи места от Международен конкурс.
Това стана в Силистра на 28-ия Международен екологичен форум „Сребърна 2019“ в конкурса „Планетата Земя – безценен дар“ за рисунка и приложно изкуство. Там двете момичета се представиха със свои макети на екологични теми, за което са отличени с първо място и грамоти от журито. Освен това групата по изобразително изкуство „Магия на цветовете“, с ръководител Кръстю Кръстев, част от която са и Станислава и Мария е отличена с първо място и наградена с Почетен плакет от Международния екологичен форум.
Това не е първото участие на тополовградски ученици от тази група във форума за езерото Сребърна. Миналата година три момичета Василена Чамова, Росица Славова и Кристияна Джингова се завърнаха с награди от там, като първите две получиха и стипендии за постиженията си.
Ръководителят им Кръстев се радва много на тези постижения и награди на своите възпитаница и се стреми да им помага, за да развиват своите способности.
Той се надява, че тези постижения ще разширят още повече кръга от желаещи ученици да се присъединят към групата „Магия на цветовете“ и носителите на награди от този и други конкурси да стават все повече.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 23, 2019 08:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 459 преглеждания