Първи лични празненства отбелязаха в дома за стари хора в Харманли

Георги Николов
От Георги Николов август 10, 2007 07:40

Първи лични празненства отбелязаха в дома за стари хора в Харманли

Два рождени дни бяха отпразнувани колективно в дома за стари хора във вторник. Рождениците – 68-тодишният Петър Ата­насов и само с една година по-възрастният от него Ва­сил Делев бяха зарадвани с подаръци от персонала и торта от „Хлебна промиш­леност“.

Управителят Нацка Козарева поздрави виновни­ците за празненството като членове на голямото се­мейство на дома и им по­жела да продължат да меч­таят в него. След приветст­вените думи домуващите извиха в къта за отдих хо­ро, което скоро се пренесе и в двора на бившата Кос­това болница.

Единият от рождениците – бай Петър е родом от На­дежден, има две дъщери, които обаче са в Италия и сега за него се грижат со­циалните работнички от дома. Навършилият тук 69 години бай Васил пък каз­ва, че има три деца, но не

ги знае къде са, както и те сигурно не знаят къде е той. А той е на още по-добро място от дома в Кенана, откъдето е дошъл в дома за стари хора в Харманли. За рождения ден и двамата са благодарни на персона­ла – момичетата нямат грешка, казват в един глас.

Че домашната атмосфе­ра е завладяла и е станала определяща за социалното заведение свидетелства и развихрената в него гради­нарска работа от 81-го- дишния бай Христо Гочев. Жилавият ивановец наис­тина се чувства като у до­ма си, щом е окосил целия двор и на едно място в не­го се кани да сади зеленчу­ци, да прави помощно сто­панство. Това може и да е трудова терапия според здравните работници в до­ма, но си е и нещо естест­вено за един селски човек като бай Христо. А щом той тук не е лишен от това, което е вършил цял живот, кой знае, може да чукне и 90-те, пък и 100-те в дома, дай боже.

Георги Николов
От Георги Николов август 10, 2007 07:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама