Първи лични празненства отбелязаха в дома за стари хора в Харманли

Георги Николов
От Георги Николов август 10, 2007 07:40

Първи лични празненства отбелязаха в дома за стари хора в Харманли

Два рождени дни бяха отпразнувани колективно в дома за стари хора във вторник. Рождениците – 68-тодишният Петър Ата­насов и само с една година по-възрастният от него Ва­сил Делев бяха зарадвани с подаръци от персонала и торта от „Хлебна промиш­леност“.

Управителят Нацка Козарева поздрави виновни­ците за празненството като членове на голямото се­мейство на дома и им по­жела да продължат да меч­таят в него. След приветст­вените думи домуващите извиха в къта за отдих хо­ро, което скоро се пренесе и в двора на бившата Кос­това болница.

Единият от рождениците – бай Петър е родом от На­дежден, има две дъщери, които обаче са в Италия и сега за него се грижат со­циалните работнички от дома. Навършилият тук 69 години бай Васил пък каз­ва, че има три деца, но не

ги знае къде са, както и те сигурно не знаят къде е той. А той е на още по-добро място от дома в Кенана, откъдето е дошъл в дома за стари хора в Харманли. За рождения ден и двамата са благодарни на персона­ла – момичетата нямат грешка, казват в един глас.

Че домашната атмосфе­ра е завладяла и е станала определяща за социалното заведение свидетелства и развихрената в него гради­нарска работа от 81-го- дишния бай Христо Гочев. Жилавият ивановец наис­тина се чувства като у до­ма си, щом е окосил целия двор и на едно място в не­го се кани да сади зеленчу­ци, да прави помощно сто­панство. Това може и да е трудова терапия според здравните работници в до­ма, но си е и нещо естест­вено за един селски човек като бай Христо. А щом той тук не е лишен от това, което е вършил цял живот, кой знае, може да чукне и 90-те, пък и 100-те в дома, дай боже.

Георги Николов
От Георги Николов август 10, 2007 07:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.