Първата жена кмет на Харманли, общинските съветници и кметове на села встъпиха в длъжност

Милена Митева
От Милена Митева ноември 5, 2015 17:39

Първата жена кмет на Харманли, общинските съветници и кметове на села встъпиха в длъжност

Акценти

 • Това стана на тържествена сесия, насрочена от областния управител

Свързани публикации

Новоизбраният кмет на Харманли Мария Киркова встъпи в длъжност от четвъртък, 5 ноември. На първата тържествена сесия тя, общинските съветници и кметовете по села положиха клетва, с което официално заеха постовете си.
Сесията бе свикана от областния управител Станислав Дечев, а бе водена от Димитър Сакалов, най-възрастния съветник. Чрез тайно гласуване съветниците на ОбС избраха за свой председател юристът Иван Димитров. Той събра 19 гласа, с 9 повече от тези, дадени за другия юрист – Надя Колева, предложена от бившия кмет Михаил Лисков.
След състоялата се Тържествена сесия общината за първи път ще бъде управлявана от жена. Това ръководство ще бъде различно не само заради този факт, а и заради това, че червеното управление не бе предпочетено от избирателите.
Утре от 14,00 часа същата церемония ще се проведе в Любимец.
На 9 ноември, понеделник, са сесиите на Минерални бани – 9,00 ч., Стамболово – 12,00 ч. и Тополовград – 15,00 ч.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 5, 2015 17:39
Напиши коментар

12 Коментара

 1. VAPROS ноември 7, 22:56

  Като гледам общинските съветници в парламента на Харманли и от двете основни политически сили не смятам че имат някакъв капацитет. Младите и кадърни хора отдавна избягаха от града. Както и в страната така и тук са намърдани „наши“ хора без никакъв ценз и признак на капацитет.

  Отговори на този коментар
  • клуб по борба ноември 9, 17:24

   Добре, че са от останалите политически сили! Там са академик до академика! И да не се пропусне – там са и баш интересчии! Ще гледаме как ще папкат и ще слушкат!

   Отговори на този коментар
 2. аре ноември 6, 22:47

  няма ли да престанат да плюят от държавните компютри в общината комунетата…в агонията си?/с моиите пари-като данъкоплатец/?

  Отговори на този коментар
 3. Светла ноември 6, 00:31

  От всички новоизбрани е интересно колко от тях са с нужното образование и квалификация за да решават общински проблеми. И колко от притежаващите висше образование ( ако има такива) са го завършили и придобили истински знания ( а не дипломи по милост или купени подобни). За интелигентност няма да да говорим защото външния вид понякога лъже, но като гледам снимките някои от съветниците нямат уважението към избирателите ли си. В подобна институция и по такъв повод се изисква поне корпоративен външен вид.

  Отговори на този коментар
 4. artika ноември 5, 23:22

  A sega nakade gerbercheta da vi vidim i vazi ama nqmam vi hich vqra golemi aiduci ste s bash mekereto asfalt beq .

  Отговори на този коментар
 5. Zlatan ноември 5, 22:52

  Чакаме да видим Лозева, дясната ръка на Мишо, кога ще напусне.Дали има доблестта да го направи? Евала на Минка! А, и еколожката също.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 867 114 преглеждания