Първата ваксинирана в Обединеното кралство е 90-годишна

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 8, 2020 10:29

Първата ваксинирана в Обединеното кралство е 90-годишна

Акценти

  • Имунизацията е част от програмата за масова ваксинация, която се разпространява в Обединеното кралство.

Свързани публикации

Първият човек имунизиран в Обединеното кралство с ваксината Pfizer Covid-19 е 90-годишна жена. Маргарет Кийнън, която навършва 91 години следващата седмица, заявила, че това е „най-добрият подарък преди рождения ѝ ден“.

Тя получила инжекцията в 06:31 GMT – първата от 800 000 дози от ваксината Pfizer / BioNTech, която ще бъде приложена и на други хора през следващите седмици.  На снимката Матрон Мей Парсънс прилага ваксината на госпожа Кийнън в Университетската болница в Ковънтри.

До края на месеца се очакват още четири милиона дози.

В Обединеното кралство ще ваксинират хората над 80-те и медицински персонал, а програмата има за цел да защити най-уязвимите и да върне живота към нормалното.

Маргарет Кийнън е родена в Enniskillen, споделила пред BBC: „Чувствам се толкова привилегирована да бъда първият човек, ваксиниран срещу Covid-19, това е най-добрият подарък преди рождения ми ден, който бих могъл да си пожелая, защото това означава, че най-накрая мога да се радвам да прекарам времето си семейство и приятели през новата година, след като бях сама през по-голямата част от годината. “

Министърът на здравеопазването Мат Хенкок пред BBC заявил, че е им предстои дълъг път, но това е правилния път. Той казал, че е почувствал „противоречиви емоции“, заявявайки, че е „развълнуван и възхитен“, когато видял  как Маргарет се ваксинира.

„Този вирус е смъртоносен. Трябва да се придържаме към правилата“, допълнил той.

Обединеното кралство е първата държава в света, която започва да използва ваксината Pfizer, след като регулаторите одобриха употребата й миналата седмица.

Източник: bbc

Снимка: thescottishsun

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 8, 2020 10:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама