Първа изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 12, 2017 11:43 Updated

Първа изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”

На 31 март, в СУ „Желязко Терпешев“, се проведе първата публична изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”. Той е създаден по проект „Твоят час“, а целта му е да покаже на децата, че математиката е наука с широко приложение и в ежедневието непрекъснато се налага използването на математически действия.
В процеса на подготовката и провеждане на изявата, участниците получиха нови знания за числото “П”, запознаха се с постиженията на млади математици, участници в наши и международни състезания, както и с тези на известни в международен аспект математици. В рамките на няколко учебни часа успяха да съберат интересна информация за числото “П” и по различен и забавен начин представиха неговото приложение в различни сфери на науката.
Децата саморъчно изработиха тематични табла: ”Международен ден на числото “П”, „Заедно в бъдещето на математикат”, „Приложение на числото “П” в геометрията”. Таблата бяха подредени на изложба във фоайето на училището. На нея присъстваха заместник директорите Валентина Шидерова и Катя Ванкова, участници от клуб ”Забавна математика”, с ръководител Нели Атанасова и клуб ”Извънкласна дейност за предоставяне на обучителни затруднения”, с ръководител Живка Димитрова, ученици от училището и родители.
Всички бяха приятно впечатлени от работата на клуба и пожелаха на участниците нови успехи.
Клуб „Магията на числата” се ръководи от Живка Димитрова – учител по математика в училището. Той стартира дейността си от 4 ноември 2016 г., а петъчните занятия от 14.30 до 16.00 ч. ще се провеждат до края на учебната година.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 12, 2017 11:43 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.