Първа изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 12, 2017 11:43 Updated

Първа изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”

На 31 март, в СУ „Желязко Терпешев“, се проведе първата публична изява на петокласниците от клуб „Магията на числата”. Той е създаден по проект „Твоят час“, а целта му е да покаже на децата, че математиката е наука с широко приложение и в ежедневието непрекъснато се налага използването на математически действия.
В процеса на подготовката и провеждане на изявата, участниците получиха нови знания за числото “П”, запознаха се с постиженията на млади математици, участници в наши и международни състезания, както и с тези на известни в международен аспект математици. В рамките на няколко учебни часа успяха да съберат интересна информация за числото “П” и по различен и забавен начин представиха неговото приложение в различни сфери на науката.
Децата саморъчно изработиха тематични табла: ”Международен ден на числото “П”, „Заедно в бъдещето на математикат”, „Приложение на числото “П” в геометрията”. Таблата бяха подредени на изложба във фоайето на училището. На нея присъстваха заместник директорите Валентина Шидерова и Катя Ванкова, участници от клуб ”Забавна математика”, с ръководител Нели Атанасова и клуб ”Извънкласна дейност за предоставяне на обучителни затруднения”, с ръководител Живка Димитрова, ученици от училището и родители.
Всички бяха приятно впечатлени от работата на клуба и пожелаха на участниците нови успехи.
Клуб „Магията на числата” се ръководи от Живка Димитрова – учител по математика в училището. Той стартира дейността си от 4 ноември 2016 г., а петъчните занятия от 14.30 до 16.00 ч. ще се провеждат до края на учебната година.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 12, 2017 11:43 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама