Палят съдовете за битови отпадъци, а после критикуват управата

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 13, 2017 09:19

Палят съдовете за битови отпадъци, а после критикуват управата

Въпреки всички призиви на общинската управа и на по-будните и отговорни граждани, продължава паленето на контейнерите /най-вече/ за битови отпадъци в Тополовград. През отоплителния сезон това е всекидневно явление, което недобросъвестни граждани чрез изхвърляне на пепел с жар от отоплителните си печки на твърдо гориво. В резултат на това съдовете постепенно прегарят и най-много да изкарат до две години, след което се пробиват и стават негодни за употреба. А когато това се случи, започва недоволството и ругатните по общинарите, че не се вършат работата и няма съдове за боклуците. Не всички си дават сметка, че всъщност горят и повреждат закупените със собствените им средства от данъци и такси така необходими контейнери и кофи за поддържане на чистотата в населените места.
Когато бъде хванат някой да хвърля горещите отпадъци от домашното си отопление и бъде глобен, тогава ще се замисли дали повече да го прави.
Погледнато и от друга страна и общината не може да бяга повече от този въпрос. Трябва да се обособят своеобразни депа, най-вече около жилищните блокове, в които да се изхвърля и събира пепелта от домашните печки. Тогава може би и това палене на съдовете ако не да изчезне, то сигурно ще намалее.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 13, 2017 09:19
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Таня март 13, 22:42

    Един много наболял проблем в Тополовград.Когато лято бяхме на гости там за 15 дни мина само веднъж сметопочистващата кола.Направо съм ужасена.Хората там се налага сами да си пълнят боклуците в чували и да си ги изхвърлят за жалост.😑

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 285 831 преглеждания