Пакет от зеленчуци и млечен продукт получиха деца и ученици

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 7, 2020 15:32

Пакет от зеленчуци и  млечен продукт получиха деца и ученици

Акценти

  • Регионален вестник, # 18/902 година XVII, 8 - 14 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

След двумесечно прекъсване в началото на тази седмица бяха раздадени полагащите се зеленчуци и млечни продукти на деца и ученици в Харманли. Доставките бяха прекратени временно заради извънредното положение, което затвори детските градини и училищата. Те получиха наведнъж пакетите за периода от 13 март до 13 май.
Съдържанието им бе около 1 кг краставици и 180 г кашкавал. Това количество бе осреднено в зависимост от броя доставки, попадащи в този период.
Продуктите се раздаваха по предварително изготвени списъци. Имаше и такива, които отказаха да вземат помощите, като останалите количества бяха предоставени на деца от многодетни семейства, социално слаби или сираци, посещаващи съответните училища и детски градини, както и на други хора в нужда.
Първоначалната идея бе пакетите с хранителни продукти да бъдат разнасяни по домовете от служители на горските предприятия. В последствие те бяха раздадени в сградите на училищата и градините, при повишени противоепидемични мерки и определен график на получаване. Организацията бе строга и всички мерки за безопасност бяха спазени, не се допускаше струпване на хора.

„Училищен плод“ и „Училищно мляко“ са подпомагани с евросредства схеми, като мярката има социално-икономически ефект и цели да подпомогне семействата на децата и производителите на плодове, зеленчуци и млечни продукти.
Двете училищни схеми не са разработени за изхранване на децата в учебните заведения. Те имат за цел да възпитат трайни навици в децата да консумират пресни български плодове и зеленчуци и качествени млечни продукти, родно производство, обясняват от Държавен фонд „Земеделие“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 7, 2020 15:32
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Vladimir No Ne Ilich Ulyanov май 7, 20:38

    Как така са дали тоооолкова мнооого? В Англия дават и пари и храни в пъти повече от БГ! МНооого са окрали май „другарите“ Герберазиятци!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама