В тайници около двигател митничари откриха контрабандни цигари

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 31, 2018 17:11

В тайници около двигател митничари откриха контрабандни цигари

Акценти

  • Цигарите са иззети, а на нарушителя е съставен акт по Закона за митницит

Свързани публикации

Общо 12 800 къса /640 кутии/ контрабандни цигари задържали митнически и гранични служители на ГКПП“ Капитан Андреево“. От пресцентъра съобщават, че на 27 януари, на трасе „Входящи товарни автомобили“, пристигнал камион с турска регистрация. Шофьорът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока, като заявил, че не пренася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Заради съмнения, превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка. При нея, във фабрични кухини, от двете страни на двигателя на превозното средство, са открити 640 кутии цигари без валиден български акцизен бандерол, от които 250 с марката „Karelia ome“, 210 кутии от марката „Pall mall и 180 от марката „LM“.

Цигарите са иззети, а на нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Освен това е задържано обезпечение от 3300 евро.

От началото на година до момента, митническите служители на пункт Капитан Андреево са задържали /280 000 къса/ 14 000 кутии цигари без акцизен бандерол, съобщават от Агенция „Митници“.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 31, 2018 17:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.