Пак конфискувани контрабандни цигари, пак на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 22, 2016 22:13

Пак конфискувани контрабандни цигари, пак на митницата

Акценти

  • От прессъобщенията на митницата човек остава с впечатление, че там търсят само цигари

Свързани публикации

От прессъобщение на митницата става ясно, че е заловена поредната пратка 11 560 къса контрабандни цигари и 9,1 кг контрабанден тютюн за пушене. Тя е задържана в пътнически автобус. Той бил с турска регистрация и е влизал в страната от Турция. Спрели го от мобилна митническа група на МП Капитан Андреево. Шофьорът, декларирал, че пренася 4 260 къса /213 кутии/ цигари без български акцизен бандерол от различни марки. Другият персонал в автобуса и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране. Митничарите не повярвали и превозното средство било отделено за щателна митническа проверка, при която служителите установили, че двама пътници са укрили в личния си багаж, под хранителни продукти, общо 7 300 къса /365  кутии/ с цигари без български акцизен бандерол, както и 9,1 кг нарязан тютюн за пушене.
Декларираните цигари са задържани с разписка, а на двамата пътници са съставени актове за нарушение на Закона за митниците като са им иззети цигарите и сумата от общо 1400 долара за обезпечаване на евентуални вземания.

От информацията, която пристига непрекъснато от най-уязвимата митница на ЕС става ясно, че там се води сериозна борба с контрабандата на цигари. По пътя на трафика на наркотици за Западна Европа, за последната година има само един случай на заловени трафикант на наркотици.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 22, 2016 22:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама