Отзив на читател за книгата “Светлинките на Тополовград” – 2

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 11, 2016 12:00

/писмо от читател/
Похвално е, че книжният фонд на Тополовград се обогати с новата книга на г-н Иван Кукучев. Тя е книга на смелия патриот да опише част от историята на смелите родолюбци на Тополовград.
Щастлив съм, че притежавам тази книга. Чрез изложените факти и събития научавам за родените и израснали в Тополовград граждани, след моето напускане на родния край.
Темите в книгата са разнообразни. Всяка страница е пропита с неподправен оптимизъм и жажда за доказване на достойните люде, израснали и доказали личността си, като: журналиста Стоян Тонев, Димитрина Стоева, Караиванова, капитан Янко Георгиев, първият пилот, гордост на Тополовград, семейство Галентин и Стела, които работят в далечната страна Канада. Генерал майор Димитър Димитров, на който корените му са от Сакар планина – с. Планиново, Ваня Димитрова Василева – умна, интелигентна и хубава жена, културен деец в нашия град и още много, много такива. Професор д-р на физическите науки в Софийския университет Стойчо Язаджиев, проф. д-р на селскостопанските науки Станко Г. Деликостадинов, проф. д-р Христина Янчева, ректор на Аграрния университет в Пловдив. Благодарен съм на г-н Кукучев, който пише за още знайни и незнайни достойни хора и историята народния ни град. Възхитен съм от неговото упорито търсене с голямо внимание и изслушване на героите на книгата. Автобиографиите на нашите родени умни, талантливи хора, издигнали се в своите професии и прочути в цял свят. Това го разбрах от книгата „Светлинки в Тополовград 2”. Сега моето самочувствие като бивш тополовградчанин е стократно увеличено.
За пръв път почувствах, че няма значение от къде си и къде си тръгнал, когато човек честно и достойно живее, работи и прославя родината си, като професор Благовест Шишков, първият носител на златен медал от Тополовградската гимназия. Моля, г-н Кукучев, за извинение на нашата дъщеря Дора, която прочете книгата му, но не може да му отговори поради нейното заболяване. Сега книгата „Светлинки от Тополовград 2” се предава и чете от човек на човек, където е дъщеря ни Дора. Всички тези болни деца се радват на изложеното в книгата и се запознават може би повечето от тях за съществуването на нашия малък пограничен град, в който се раждат, растат и образоват достойни граждани на България.
Приятелю Кукучев, продължавай да пишеш и занапред! Това го могат хора като Вас: умни, трудолюбиви, знаещи и можещи. А ние, обикновените хора като мен, които сме се осмелили да напуснем родния си край, ние също сме дали нещо на родината си.
Щастливи сме, че сме живи и здрави и очакваме да прочетем следващата Ви книга, за която Ви желаем успех. Чрез вестника поздравяваме г-н Кукучев и семейството му, всички приятели, познати и непознати, но живеещи в нашия красив град и красивата Сакар планина, на която дишате чистия прохладен въздух. Радваме се за г-н Кукучев и за хора като него загрижени за прославата на Тополовград. Гордея се, че и аз мога да кажа: „Здравей приятелю, здравейте приятели!”
Крум Николов Терзиев с. Християново,
община Стара Загора.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 11, 2016 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 502 преглеждания