Отличниците на Свиленград водиха празничното шествие

Сакар нюз
От Сакар нюз май 31, 2017 18:56

Отличниците на Свиленград водиха празничното шествие

Свиленградчани и гости на града аплодираха участниците в традиционното шествие за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май. Всички училища и детски градини, спортните клубове и читалищни състави се включиха в празничния парад. Деца, младежи, техните учители и ръководители преминаха по централния булевард „България”. Начело на шествието бяха отличници, които носеха украсените със здравец портрети на светите братя Кирил и Методий. Празникът озвучаваше градският духов оркестър „Костадин Манов”, а от тази година и съвместно с новосформирания детски духов оркестър.
С танцово изпълнение финала поставиха мажоретките на Свиленград, които и през настоящата година отново ще представят България на Европейско първенство. На празника присъстваха народният представител от Свиленград инж.Никола Динков, кметът на общината инж. Георги Манолов, заместник-кметът Мария Костадинова, общински съветници, ръководители на дирекции и дейности към общинската администрация.
Община Свиленград за поредна година в навечерието на 24-ти май отличи и награди най-заслужилите ученици и учители в сферата на образованието на територията на общината.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз май 31, 2017 18:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.