Отличниците на Свиленград водиха празничното шествие

Сакар нюз
От Сакар нюз май 31, 2017 18:56

Отличниците на Свиленград водиха празничното шествие

Свиленградчани и гости на града аплодираха участниците в традиционното шествие за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май. Всички училища и детски градини, спортните клубове и читалищни състави се включиха в празничния парад. Деца, младежи, техните учители и ръководители преминаха по централния булевард „България”. Начело на шествието бяха отличници, които носеха украсените със здравец портрети на светите братя Кирил и Методий. Празникът озвучаваше градският духов оркестър „Костадин Манов”, а от тази година и съвместно с новосформирания детски духов оркестър.
С танцово изпълнение финала поставиха мажоретките на Свиленград, които и през настоящата година отново ще представят България на Европейско първенство. На празника присъстваха народният представител от Свиленград инж.Никола Динков, кметът на общината инж. Георги Манолов, заместник-кметът Мария Костадинова, общински съветници, ръководители на дирекции и дейности към общинската администрация.
Община Свиленград за поредна година в навечерието на 24-ти май отличи и награди най-заслужилите ученици и учители в сферата на образованието на територията на общината.

 

Сакар нюз
От Сакар нюз май 31, 2017 18:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 135 044 преглеждания