Отличиха победители в конкурс за рисунки на тема „В моя свят няма насилие”

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 3, 2017 19:13

Отличиха победители в  конкурс за рисунки на тема „В моя свят няма насилие”

Над 150 ученици от община Харманли се включиха в конкурса за рисунка и есе на тема „В моя свят няма място за насилие“, иницииран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/. Победителите в трите възрастови групи бяха наградени от заместник-кмета и председател на комисията Валентина Димулска. Тя поздрави отличените ученици и ги насърчи да бъдат добри и толерантни към своите съученици и приятели.
„Живеем във време, когато темата за насилието и агресията в училище, за съжаление, е твърде актуална. Ние възрастните се стремим да осигурим на всички вас безопасна и сигурна среда в училище, но вие сте тези, които трябва с действията си, да игнорирате агресивните провокации и да се постараете с мили думи, с усмивка да потушавате ситуациите с проявено насилие.“ – каза още Димулска.
Творбите на учениците са разгледани и оценени от обществените възпитатели и секретаря на МКБППМН – Фанка Костукова. В категорията 3-4 клас на първо място е класирана рисунката на Ралица Терзиева от НУ „Алеко Константинов“, на второ място – Михаела Инджова от НУ “Отец Паисий“, а на трето място е творбата на Катерина Куманова от ОУ „Иван Вазов“. В категорията 5-7 клас първото място е за Тончо Михайлов от ОУ „Иван Вазов“, на второ място е оценена рисунката на Даяна Чакърова от СУ “Неофит Рилски“, на трето място – Зелие Халил от ОУ „Христо Ботев“ – село Българин.
Учениците от 8 до 12 клас имаха възможност да изложат разсъжденията си по темата в есе. Христина Кондова от СУ „Неофит Рилски“ напълно заслужено грабна първата награда, а на второ и трето място са класирани съчиненията на Теодора Марчева от ПГЕТ „Захари Стоянов“ и Яница Дарадидова от СУ „Неофит Рилски“.
Отличените ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Община Харманли.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 3, 2017 19:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.