Открито писмо до кмета на Община Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 5, 2017 08:58

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 9/40, 3 февруари – 9 март 2017

Свързани публикации

Уважаема редакция, днес 24 февруари 2017 г., на пазара в гр. Тополовград станах свидетелка на нещо доста притеснително.
Двама от търговците говориха шумно, като неколкократно намесваха името на община Тополовград, кмета и служителките от различни общински служби. Заслушах се и накрая попитах за какво става въпросзся
Фактите притесниха и мен, като жителка на града и като жена, който, въпреки ниските си доходи, редовно си плащам данъците.
Това е повод да напиша моето притеснително, открито писмо до кмета на града и дано вие имате смелостта да го публикувате във вестник, или поне на страницата на сайта.
Ето и писмото:
Уважаеми Господин Кмете,
С Ваша благословия, или под носа ви се случва всичко това?
Всеки петък посещавам кооперативния пазар в гр. Тополовград, къде де си купя нещо, което го няма в нашите магазини, или нещо, на по-изгодна цена. До тук няма нищо необичайно, защото по подобен начин минават петъчните предиобеди на доста мои съграждани и хора от общината.
За най-голямо мое учудване разбрах, че съществува доста притеснителен двоен стандарт при определяне на таксите на различните търговци, според това кой какъв принос има към някои общински служителки. Става въпрос за таксите, които плащат търговците на дрехи и обувки втора употреба. Днес разбрах, че те се таксуват по специална минимална такса от два-три лева, независимо от огромната площ, която заемат и за която следва да заплатят по 3-4 лева на квадрат, а не общо. В знак на благодарност пък те от своя страна се отблагодаряват на доста общински служители със стоки на преференциални цени, доста по-ниски от цените за останалите граждани. Не били редки случаите и на подаръци. (За да не употребя чутите думи, че пълнели торбите на хората от съвета-разбирайте общината) С такива преференции разбрах, че се ползват и служители от други институции определени да следят за опазване на общественото здраве и не само. Склонна съм да вярвам в това, защото разбрах, че дрехите и обувките втора употреба подлежат на санитарен контрол и са забранени за продажба на открито, независимо от това дали притежават сертификат за дезинфекция или не.
Явно има защо да са притеснени търговците от двойните стандарти, няма да употребявам думите корупция и злоупотреба с власт. Нека това направят компетентните органи. Аз като гражданка на общината Ви питам така ли се пълни хазната и защитен ли е обществения интерес от служителите, които се издържат от нас. Притеснява ме и нещо друго, лично. Идват празници, идват фестивали, общината организира и благотворителни кампании. Винаги съм откликвала с желание и нужното разбиране, като съм подкрепяла инициативите според собствените си възможности. Във всеки магазин съм виждала кутия за събиране на дарения, но не съм видяла нито една кутия на пазара, дори в ръцете на някоя общинска служителка. А на пазара изтичат не малка част от парите на топловградчани. Точно за това са общинските такси, които следва да се събират редовно и справедливо, в полза общината и хората от нея, а не в полза на определени служители.
За това си позволих за Ви попитам: „С Вашата благословия или под носа Ви се случва всичко това“

С Уважение Елена Петрова, Тополовград,
24 февруари 2017 г.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 5, 2017 08:58
Напиши коментар

1 Коментар

  1. alen март 6, 12:59

    Въпросните служителки явно доста са закъсали, за да се радват на тези дрехи, които се продават в ужасен вид, намотани на кълбета. Трябва да им се забрани изобщо да се продават. Пазарът не е сметище, че да се заемат такива огромни площи с разхвърляни на земята дрехи.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама