Открита бе нова сграда на читалището в с. Срем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2019 08:29

Открита бе нова сграда на читалището в с. Срем

Читалище „Изгрев – 1927“ от с. Срем , община Тополовград, получи дългоочакваната си сграда. Тя бе открита с тържество на 7 септември в центъра на селото.
Лентата при откриването прерязаха кметът на общината Божин Божинов и кметътна селото Маргарита Сулева. Преди това домакинът се обърна с поздрав към своите съселяни и техните гости по случай новата придобивка и провеждащия се същия ден местен събор.
Това направи и кметът на общината Божин Божинов и връчи на кметицата националното знаме и това на ЕС.
Поздрав от името на тополовградското читалище отправи и Райна Зотова.
След рязането на лентата и лисването на менче с вода, както е традицията, домакини и гости влязоха в залата, за да я разгледат, където бяха почерпени с бонбони и сладки от домакините.
Празникът продължи вечерта на площада с концерт на фолклорният дует „Сестри Диневи“.
На откриването присъстваха някои от сегашни общински съветници от Общественото движение „За Възраждане на община Тополовград“, така и нови участници от листата им за изборите на 27 октомври.
Читалището ще се помещава в преустроеното помещение на някогашната сладкарница на бившето РПК – Тополовград. Близо тридесет години след като рухна таванът, а след това и част от строената преди 85 години сграда на читалището, местните дейци и самодейци се местеха ту на едно, ту на друго място в разни помещения из селото, за да осъществяват своята дейност. Макар и не много голяма, но уютна зала, местните хора ще имат възможност за изява и посрещане на гостуващи състави. Те благодарят на общинското ръководство, че им е решило този проблем.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2019 08:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама