Открита бе нова сграда на читалището в с. Срем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2019 08:29

Открита бе нова сграда на читалището в с. Срем

Читалище „Изгрев – 1927“ от с. Срем , община Тополовград, получи дългоочакваната си сграда. Тя бе открита с тържество на 7 септември в центъра на селото.
Лентата при откриването прерязаха кметът на общината Божин Божинов и кметътна селото Маргарита Сулева. Преди това домакинът се обърна с поздрав към своите съселяни и техните гости по случай новата придобивка и провеждащия се същия ден местен събор.
Това направи и кметът на общината Божин Божинов и връчи на кметицата националното знаме и това на ЕС.
Поздрав от името на тополовградското читалище отправи и Райна Зотова.
След рязането на лентата и лисването на менче с вода, както е традицията, домакини и гости влязоха в залата, за да я разгледат, където бяха почерпени с бонбони и сладки от домакините.
Празникът продължи вечерта на площада с концерт на фолклорният дует „Сестри Диневи“.
На откриването присъстваха някои от сегашни общински съветници от Общественото движение „За Възраждане на община Тополовград“, така и нови участници от листата им за изборите на 27 октомври.
Читалището ще се помещава в преустроеното помещение на някогашната сладкарница на бившето РПК – Тополовград. Близо тридесет години след като рухна таванът, а след това и част от строената преди 85 години сграда на читалището, местните дейци и самодейци се местеха ту на едно, ту на друго място в разни помещения из селото, за да осъществяват своята дейност. Макар и не много голяма, но уютна зала, местните хора ще имат възможност за изява и посрещане на гостуващи състави. Те благодарят на общинското ръководство, че им е решило този проблем.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 10, 2019 08:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.