Откриха паметна плоча на загиналите в Първата световна война

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 18, 2015 09:14

Откриха паметна плоча на загиналите  в Първата световна война

На 14 октомври 2015 г., когато се навършиха 100 години от влизането на България в Първата световна война, на загиналите в нея воини от Харманли бе открита паметна плоча.
Церемонията, организирана от Община Харманли, се състоя от 17,30 часа пред мемориалната стена на пл. „Възраждане“ пред магазин „Билла“. Плочата откри изпълняващият длъжността кмет инж. Гено Генев. Допълнителна тежест на тържеството предаде почетният караул от ученици на СОУ „Н. Рилски“, облечени във войнишки униформи от този исторически период и с пушки от музея. Бяха поднесени венци и цветя от Община Харманли, Общински съвет, партии и граждани.
85 са загиналите войници и офицери от Харманли в Първата световна война. С тяхната плоча изцяло се завършва мемориалната стена на площада, дело на скулптура Тамер Халил, на която има още паметни плочи на загинали харманлийци в Балканската, Междусъюзническа и Втора световна война. С паметна плоча на стената са почетени и дейците от Харманли за духовна и национална независимост на България.

Община Харманли
Връзки с обществеността

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 18, 2015 09:14
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Petyr октомври 18, 19:15

    Браво на учениците от СОУ ,,Неофит Рилски“ !!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.