Отчетът на читалище премина под знака на 125-годишен юбилей

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 7, 2019 20:48

Отчетът на читалище  премина под знака на  125-годишен юбилей

Отчетното общо събрание на настоятелството на тополовградското читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ премина под знака на 125-годишнината от основаването му.
Юбилеят ще бъде отбелязван по подходящ и тържествен начин през цялата творческа година, като кулминацията на тържествата се очаква да бъдат през месец май, наред с Театралния фестивал и Деня на Тополовград.
В отчета на председателя Трифон Ламбов бе описана цялостната работа на културно-просветната институция през 2018 г. и съпътващите я проблеми.
От името на настоятелството бе изказана благодарност и похвала към самодейните състави, техните ръководители и служителите в читалището за всеотдайността в работата им и постигнатите успехи.
Новината, която зарадва присъстващите членове ,бе, че през тази и следващата година ще се прави сериозен ремонт на сградата по спечелен проект.
За пореден път бе споделено притеснението на читалищното ръководство от финансовия недостиг всяка година.
Едновременно с това бе изказана благодарност на общинското ръководство, че винаги ги подпомага с допълнително финансиране
На събранието бяха приети финансовия отчет за миналата годита и новият бюджет.
Съставът на Общото събрание се попълни и с двама нови членове – ръководителките на самодейни състави – Десислава Петкова и Мая Узунова, които получиха членските си карти от Трифон Ламбов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 7, 2019 20:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама