От „Зелен коридор за възрастните“ в Тополовград няма необходимост

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2020 16:06

От „Зелен коридор за възрастните“ в Тополовград няма необходимост

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 43/927, година XVII, 13 - 19 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

В Тополовград цифром и словом има 16 магазина, търгуващи с хранителни стоки. Пред тях много рядко може да се види опашка от чакащи да пазаруват клиенти. Най-много са сутрин, около обяд и надвечер.
Тогава могат да се съберат до 4-5 чакащи реда си. През останалото време в магазините има по един човек или няма никакъв клиент, нито от вън, нито от вътре.
Подобно е и положението с аптеките. В сакарския град те са три и струпване на повече хора – до 10-на човека, има обикновено в понеделник сутринта и в дните, когато се изписват лекарствата на хронично болните, но след този час, доколкото го има, свършва.
Останалите магазини за различни други стоки и заведенията си работят нормално, като и там навалица изобщо няма. В този смисъл мярката „Зелен коридор за възрастните“ за Тополовград и малките населени места като него, не е толкова необходима. Тя по-скоро допълнително стресира възрастните хора, които не знаят от кое повече да се страхуват – от коронавируса или от непрекъснато плашещите ги с глоби новини и съобщения по телевизорите.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2020 16:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама