От пожарите – доволни само щъркелите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 16, 2016 13:40

От пожарите – доволни само щъркелите

Акценти

  • Само в Сакар, около селата Радовец, Студена и Устрем на 14 август бяха изпепелени над 10 000 декара

Свързани публикации

Многобройни ята от щъркели облитат, кацат и щателно проверяват пожарищата, останали след огнената стихия. За тях, няколко дни преди да отлетят на юг, това е угощение, което им идва ката огромен подарък – изпечени гущери, жаби, мишки, скакалци и всякакви други пълзящи, летящи и скачащи твари, които намират в изпепелените площи. А такива тази година са много. Само в Сакар, около селата Радовец, Студена и Устрем, на 14 август бяха изпепелени над 10 000 декара сухи треви, храсти, пасища и не много горски площи.

Пожарът възникна около 15,00 часа и започна от землището на с. Устрем, премина през това на Радовец и бе спрян в мерите на свиленградското село Студена. Благодарение на бързата реакция, най-вече на местните жители на Радовец и Студена, пожарните, горските от ДЛС –Тополовград, и ДГС – Свиленград, гранична полиция и доброволци, към 22,00 часа вечерта пожарът бе овладян и ликвидиран.

Причината за възникване на огъня засега се води неизвестна, но предположенията на местните са за обичайното напоследък чистене на пасища.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 16, 2016 13:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама