От „НТС – Ямбол“ предоставят възможности за квалификация и работа

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 10, 2020 07:36

От „НТС – Ямбол“ предоставят възможности за квалификация и работа

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Проблемите с усложнената епидемичната обстановка и възникналата вследствие на това икономическата криза в страната създават постоянни трудности на работещите във фирмите и принуждават много хора в работоспособна възраст да търсят нови възможности за работа и промяна.
Все повече хората търсят работа и в чужбина. За успешното пребиваване в чуждата страна се изискват добри познания и умения по дадена професия, с които може да се получават добри доходи. Правоспособност по определени специалности, сравнително бързо, се придобиват с обученията, които техническите съюзи в региона /Ямбол и Елхово/ предлагат на желаещите. Обученията се организират и в общините Тополовград, Харманли, Свиленград, Любимец и Симеоновград.
В последно време добро заплащане получават хората, които бързо придобиват определени специалности на основата на досегашните им технически знания и шофьорски умения. Такива възможности дават правоспособностите за електро и мотокари, електро и авто монтьори, заваряване, строителни специалности и професиите за обслужване – готвачи, сервитьори и др.
Добри възможности за страната и чужбина на жените дават придобитите умения по професиите за маникюр-педикюр, фри-зьорство, козметика, масажи, гримиране и домашни помощници.
В региона има и постоянно търсене на работници за големите фирми и държавни обекти, където може да намерите работа. Това са ТЕЦ-овете, граничните пунктове в Лесово и Свиленград, фирмите „Язаки“, „Хидравлика“, в областните центрове. Притежаването на компютърни умения и горепосочените специалности ще ви даде възможност да започнете работа на тези места.
Притежаването на езикови знания и умения дава възможности за осигуряването на добра и заплатена работа.
Много хора, завършили обученията в техническите съюзи от региона, успешно се реализират в страната и в чужбина. От НТС Ямбол и Елхово могат да организират курсове и по предприятия и фирми при наличие на желаещи за преквалификация или добиване на допълнителни умения за работа.
За справки и записвания: НТС – Елхово, ул. „Дунав“ №3, тел. 0478 88 322; моб. 0886 656 919; e-mail [email protected] web: www.nts-yambol.org

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 10, 2020 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама