Осветиха обновено училище в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева март 2, 2017 07:36

Осветиха обновено училище в Харманли

Акценти

  • Празникът бе двоен за децата, които посрещнаха Баба Марта

Свързани публикации

Вчера реновираното начално училище “Отец Паисий“ – Харманли бе осветено от свещениците Живко Петров и Георги Георгиев. През първият ден на месец март, за събитието в двора се събраха ученици, учители и представители на общината.Те бяха приветствани от директора Галина Христозова. След това възпитаниците на повереното й училище повикаха символа на 1 март – Баба Марта. Като техен гост, тя зарадва всички с усукани бели и червени плетива, с което им се отблагодари за музикално танцовата програма.

Гостите от общината също получиха подаръци за настъпилата Баба Марта.

Заместник-кметът на общината Валентина Димулска благодари на учителите и на целия персонал за търпението, което са имали при протичането на ремонтите. Тя призова всички да пазят направеното, връчвайки дърворезба със символите на града на госпожа Христозова.

Ремонтните дейности се осъществиха с проектът  за „Повишаване на енергийната ефективност на сградите на НУ “Отец Паисий “. Те започнаха през август 2016-та и приключиха в края на годината. След като учебните занятия бяха прекъснати за 4 месеца, в началото на 2017-та, дацата започнаха учебните занятия в обновената сграда.

Проектът бе на стойност 215 489 лв. с ДДС й бе финансиран от Националния доверителен екофонд. Със средствата бе ремонтиран покривът, бе подменен котела, а старата дограма бе заменена, както и бе поставена външна топлоизолация. След ремонта бе постигната целта за санитарно-хигиенни норми за топлинен комфорт и цялостно покриване на стандартите за качество на работния процес и условията за обучение в сградите на училището, чрез реализиране на мерки за енергийна ефективност. Изпълнител на проекта бе софийското дружество „НСК София“ ЕООД, което спечели обществената поръчка на база „най-ниска предложена цена“.

 

 

Милена Митева
От Милена Митева март 2, 2017 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама