Осветиха обновено училище в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева март 2, 2017 07:36

Осветиха обновено училище в Харманли

Акценти

  • Празникът бе двоен за децата, които посрещнаха Баба Марта

Свързани публикации

Вчера реновираното начално училище “Отец Паисий“ – Харманли бе осветено от свещениците Живко Петров и Георги Георгиев. През първият ден на месец март, за събитието в двора се събраха ученици, учители и представители на общината.Те бяха приветствани от директора Галина Христозова. След това възпитаниците на повереното й училище повикаха символа на 1 март – Баба Марта. Като техен гост, тя зарадва всички с усукани бели и червени плетива, с което им се отблагодари за музикално танцовата програма.

Гостите от общината също получиха подаръци за настъпилата Баба Марта.

Заместник-кметът на общината Валентина Димулска благодари на учителите и на целия персонал за търпението, което са имали при протичането на ремонтите. Тя призова всички да пазят направеното, връчвайки дърворезба със символите на града на госпожа Христозова.

Ремонтните дейности се осъществиха с проектът  за „Повишаване на енергийната ефективност на сградите на НУ “Отец Паисий “. Те започнаха през август 2016-та и приключиха в края на годината. След като учебните занятия бяха прекъснати за 4 месеца, в началото на 2017-та, дацата започнаха учебните занятия в обновената сграда.

Проектът бе на стойност 215 489 лв. с ДДС й бе финансиран от Националния доверителен екофонд. Със средствата бе ремонтиран покривът, бе подменен котела, а старата дограма бе заменена, както и бе поставена външна топлоизолация. След ремонта бе постигната целта за санитарно-хигиенни норми за топлинен комфорт и цялостно покриване на стандартите за качество на работния процес и условията за обучение в сградите на училището, чрез реализиране на мерки за енергийна ефективност. Изпълнител на проекта бе софийското дружество „НСК София“ ЕООД, което спечели обществената поръчка на база „най-ниска предложена цена“.

 

 

Милена Митева
От Милена Митева март 2, 2017 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.