Осуетиха контрабанда на 46 кг хероин, арестуваха и тартора на мрежата

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 1, 2014 13:35

Осуетиха контрабанда на 46 кг хероин, арестуваха и тартора на мрежата

Акценти

  • Той е бил в специално изграден тайник
  • Освен шофьора, спец службите са арестували и "мозъка" на престъпната мрежа
  • Стойността на заловената дрога е за 5.8 млн. лв.

Свързани публикации

Близо 33 кг хероин задържаха служители на митница Свиленград при проверка на лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от турчин, който живее в Белгия. Първоначално колата е била отклонена от митничарите, за да се извърши щателна проверка за акцизни стоки. При инспекцията в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода са били открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо. Бежовото прахообразно вещество в пакетите се оказало, че е хероин. Теглото на пренасяната дрога е 33, 501 кг. Случаят веднага е поет от ДАНС.

Започналото разследване установило, че хероинът е трябвало да бъде транспортиран до Холандия. Така служителите стигнали и до организатора на канала – турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия. Освен шофьора на колата е арестуван и „мозъка“ на престъпната мрежа. Мъжът е задържан в Хасково. Тогава спецполицаите намерили още близо 13 кг хероин в Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг бруто тегло хероин. Стойността на иззетата дрога е за близо 5, 7 млн. лв., съобщиха от агенция „Митници“. Двамата мъже са арестувани, а окръжна прокуратура им е повдигнала обвинения. Предстои държавното обвинение да внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража на двамата мъже.

Същия ден турските гранични власти заловиха 23 кг хероин на КПП Хамзабейли. Те са били превозвани от турски граждани, пътуващ за  Холандия, съобщи наш кореспондент.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 1, 2014 13:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.