Оставиха в ареста задържан с 33 кг хероин

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2014 11:02

Оставиха в ареста  задържан с 33 кг хероин

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от Хасковския окръжен съд спрямо Наил Салаам, съобщи агенция „Фокус“.
Срещу него е повдигнато обвинение за контрабанда по чл. 242 ал.4 от НК, затова, че на 24 август 2014 г. през Граничен контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево” в съучастие с Тургут Дуран в качеството си на подбудител и помагач, без надлежно разрешение е пренесъл в лек автомобил „Мерцедес Е200” през границата на страната от Турция в България 33,5 кг хероин на стойност 3 015 090 лв., като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.
Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Салаам е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 10, 2014 11:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама