Още три жилищни блока ще бъдат санирани в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 16, 2020 09:45

Още три жилищни блока ще бъдат санирани в Хасково

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 43/927, година XVII, 13 - 19 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Още три жилищни блока ще бъдат санирани в Хасково. Кметът на общината и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на ОПРР – Деница Николова, подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Хасково“.
Сградите, включени в обхвата на проекта, са на: ул. „Кавала“ №3, ул. „Стефан Стамболов“ №19 и ул. „Стефан Стамболов“ №11.
Одобреният бюджет е 516 495,60 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ.
Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца от датата на подписване на договора. Изпълнението на проекта ще допринесе за намаляване на енергийното потребление на домакинствата, подобряване на микроклимата в домовете и качеството на живот на обновените сгради, удължаване живота на сградите и намаляване на разходите за тяхната поддръжка, подобряване качеството на въздуха и намаляване на емисиите от парникови газове, както и ще бъде подобрен достъпът за лица с увреждания.

Източник: Община Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 16, 2020 09:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама