Още една свещ освети тортата на рожденя ден на ФК „Загрей”

Милена Митева
От Милена Митева февруари 4, 2018 15:31

Още една свещ освети тортата на рожденя ден на ФК „Загрей”

ФК ”Загрей” отбеляза своя трети рожден ден с тържество. То се състоя в неделя, 28 януари, и започна с приемане на нови членове. „Възрастта и опитът са без значение! Дори и танцът не е най-важното! Нужно е само да обичаш българското, радостта от живота и …себе си! Да усетиш близостта и емоцията от живото общуване, любов към фолклора и огромно желание за луд купон. Думите са малко, за да опишат всичко, което сме преживели заедно през тези 3 години. Заедно се учим не само да танцуваме и да поддържаме българските традиции, а да влагаме сърце и душа във всичко, което правим, да бъдем сплотени, да бъдем едно цяло, колкото и да е трудно.” С тези думи ръководителят на групата Паулина Христова поздрави присъстващите на празника им.
За приноса си към танцьорите амбициозната жена получи картина на Димитър Каратонев, цветя и стихотворение с румънски акцент.
Изненади от основателя на клуба и от останалите самодейци имаше по време на цялото празненство.

През изминалата година танцьорите от „Загрей” се явиха на четири фестивала. На два от тях си тръгнаха със златни медали – Празник на хармонията и красотата: „От Цветница до Великден“ в село Генерал Инзово, Ямболско и НФФ „С песните на Кичка Савова“ в село Сладун. Второто място, прибавено към медалите, е от „Средногорска плетеница“ в град Баня. С още 18 участия по празници се изявиха самодейците, съхраняващи ценностите на фолклора.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 4, 2018 15:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 282 преглеждания