Още една свещ освети тортата на рожденя ден на ФК „Загрей”

Милена Митева
От Милена Митева февруари 4, 2018 15:31

Още една свещ освети тортата на рожденя ден на ФК „Загрей”

ФК ”Загрей” отбеляза своя трети рожден ден с тържество. То се състоя в неделя, 28 януари, и започна с приемане на нови членове. „Възрастта и опитът са без значение! Дори и танцът не е най-важното! Нужно е само да обичаш българското, радостта от живота и …себе си! Да усетиш близостта и емоцията от живото общуване, любов към фолклора и огромно желание за луд купон. Думите са малко, за да опишат всичко, което сме преживели заедно през тези 3 години. Заедно се учим не само да танцуваме и да поддържаме българските традиции, а да влагаме сърце и душа във всичко, което правим, да бъдем сплотени, да бъдем едно цяло, колкото и да е трудно.” С тези думи ръководителят на групата Паулина Христова поздрави присъстващите на празника им.
За приноса си към танцьорите амбициозната жена получи картина на Димитър Каратонев, цветя и стихотворение с румънски акцент.
Изненади от основателя на клуба и от останалите самодейци имаше по време на цялото празненство.

През изминалата година танцьорите от „Загрей” се явиха на четири фестивала. На два от тях си тръгнаха със златни медали – Празник на хармонията и красотата: „От Цветница до Великден“ в село Генерал Инзово, Ямболско и НФФ „С песните на Кичка Савова“ в село Сладун. Второто място, прибавено към медалите, е от „Средногорска плетеница“ в град Баня. С още 18 участия по празници се изявиха самодейците, съхраняващи ценностите на фолклора.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 4, 2018 15:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са отбелязани с*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.