Един от най-възрастните жители на село Надежден навърши 100 години

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2016 15:57

Един от най-възрастните жители на село Надежден навърши 100 години

В село Надежден един от най-възрастните жители Георги Миланов Илиев навърши своите 100 години на 12 май. За рождения ден в къщата му се събраха неговите две дъщери – Мата на 82 години и Мария на 75 и гости. Дядо Георги има две внучки и внук, трима правнука, един от който учи във военно училище в Лондон.
На гостите столетникът разказа, че е останал кръгъл сирак на 16 години и сам е отгледал своите двама братя и две сестри и че се е оженил на 16 години, за да има кой да му помага в ангажиментите. Съпругата му е починала преди 17 години, но от тогава до днес той се радва на вниманието на близките, които се грижат за него.
„Дядо Георги е боледувал два пъти от менингит през целия си живот“, разказва малката му дъщеря Мария. „Не се оплаква от нищо, обича да си пийва силна ракия, безалкохолни напитки и да консумира тлъсто месо. Той е любопитен и иска да знае новините, но чува трудно“, допълва тя.
Бил е на фронта и до днес разказва истории от него и показва медалите си.
Дни преди рождения си ден столетникът е изявил желание да иде до заведението да му разкажат новините, но е споделил, че няма да успее да чуе какво му говорят, разказва кметът на селото Мильо Хубенов.
Тържеството на честващия един век дядо Георги бе уважено от кмета на община Харманли Мария Киркова, която му поднесе торта, китка здравец и парична сума за повода. Заместник-кметът Валентина Димулска и кметът на селото  също поднесоха поздравленията си на столетника.
В харманлийското село Надежден жителите се радват и на баба Станка Димитрова, която през през август ще навърши своите 103 години.

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2016 15:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 470 103 преглеждания