Още две боркини влизат в националния отбор

Милена Митева
От Милена Митева февруари 13, 2017 04:55

Още две боркини влизат в  националния отбор

Симеоновградчанката Силвия Митева получи покана за Националния отбор по борба, след като стана първа на Републиканското първенство в Горна Оряховица. Весела Бръмчева от Харманли също бе призована да стане част от тима на страната.
Двете състезателки участваха на Държавния шампионат за жени в столицата. Той се състоя на 4 и 5 февруари. Там те се представиха на добро ниво, въпреки трудния жребий в по-висока възрастова група. Госпожица Бръмчева стана пета, а госпожица Митева остана 8-ма при жените.
Силвия започна да се занимава с борба още на 9 годишна възраст. За този спорт я открива Росен Бонев, който я забелязва да се бие с две момчета на улицата. Тя става два пъти шампионка при плажна борба за Симеоновград, два пъти вицерепубликанска шампионка и три пъти шампионка на малките селища. Обявявана е и за спортист на Симеоновград. „Изключителен талант“, сподели Росен Бонев.
От три години бор+кинята тренира с Петър Кирев и Стоян Чобанов в спортното училище в Хасково.

Господин Вълчев – братът на великия борец Еньо Въчев си отиде от този свят.
На 82 години легендарният треньор почина внезапно в дома си в Димитровград. Той е бил почетен гражданин на града и основател на борбата в този град.
В Симеоновгрдаския клуб „Вълко Костов“ ще бъде запомнен заедно с брат си като основатели на женския профил борба в града.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 13, 2017 04:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.