Още две боркини влизат в националния отбор

Милена Митева
От Милена Митева февруари 13, 2017 04:55

Още две боркини влизат в  националния отбор

Симеоновградчанката Силвия Митева получи покана за Националния отбор по борба, след като стана първа на Републиканското първенство в Горна Оряховица. Весела Бръмчева от Харманли също бе призована да стане част от тима на страната.
Двете състезателки участваха на Държавния шампионат за жени в столицата. Той се състоя на 4 и 5 февруари. Там те се представиха на добро ниво, въпреки трудния жребий в по-висока възрастова група. Госпожица Бръмчева стана пета, а госпожица Митева остана 8-ма при жените.
Силвия започна да се занимава с борба още на 9 годишна възраст. За този спорт я открива Росен Бонев, който я забелязва да се бие с две момчета на улицата. Тя става два пъти шампионка при плажна борба за Симеоновград, два пъти вицерепубликанска шампионка и три пъти шампионка на малките селища. Обявявана е и за спортист на Симеоновград. „Изключителен талант“, сподели Росен Бонев.
От три години бор+кинята тренира с Петър Кирев и Стоян Чобанов в спортното училище в Хасково.

Господин Вълчев – братът на великия борец Еньо Въчев си отиде от този свят.
На 82 години легендарният треньор почина внезапно в дома си в Димитровград. Той е бил почетен гражданин на града и основател на борбата в този град.
В Симеоновгрдаския клуб „Вълко Костов“ ще бъде запомнен заедно с брат си като основатели на женския профил борба в града.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 13, 2017 04:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.